Az Olixar karkötő egyáltalán nem xar

olixar
Teszt: A tudása alapján okosnak ugyan nem nevezhető, de legalább a bizsunak is ad valami értelmet…

Nagyon örültem ennek a cuccnak. Mit tagadjam? Szeretem a kütyüket. Azt pedig még jobban szeretem, ha csinosak. Csak ez sajnos nem fordul elő túl gyakran.

Ezen az Olixar karkötőn a neten akadt meg a szemem az egyik műszaki áruház webes felületén. Mivel egy akciónak köszönhetően elég olcsó volt, úgy gondoltam, vesztettem már többet is, egy életem, egy halálom: kipróbálom.

És nyert!

Egy iPhone (iPad, iPod) kiegészítőről van szó, méghozzá egy olyan karkötőről, aminek van egy Lightning csatlakozója, valamint a másik végén egy USB is. Igazán ügyes megoldás, így végszükség esetén USB-ről tudjuk tölteni például az iPhone készülékünket, vagy adatot tudunk küldeni rá, illetve róla.

Minőség, kivitel

A rendeléskor a képek alapján kicsit féltem, hogy egy amolyan gyengécske, kínai ipar remeke, kis valamit kapok, de a minőség egész tűrhetőnek ígérkezik, ha nem is tökéletes. A vártnál sokkal jobb, masszív, fényes műanyag.

A karkötő 3 színvariációban kapható, rózsaszín (mi más?), fekete és fehér változatban. Ebből én az utóbbit választottam. 14 és 20 cm közötti csuklón hordható, de szerintem a 20 cm-es csuklón azért nem lesz valami laza, kényelmes viselet.

20160927_olixar3s

Használhatóság

Gondolom, az egyértelmű mindenki számára, hogy azért egy amolyan „végső megoldás” eszközről van szó, nem arról, hogy ezentúl csak ezt használjuk töltő helyett. „Tűzoltásra” viszont szerintem nagyszerű választás.

A csuklóra feltenni közepesen egyszerű/ közepesen nehéz. Ez alatt egész pontosan azt értem, hogy nem lehetetlen fél kézzel, de azért igényel némi időt és ügyességet. (Egyszer sikerül azonnal, egyszer viszont sehogy sem.) Egy harmadik fél azért hatékonyabban tudja ránk adni, az biztos… Számomra egyedül ez von le az értékéből valamennyit.

Divat

Nem a legutolsó divat szerinti darab, de nem is annyira kilencvenes évek, amennyire először gondoltam. A rózsaszínt sajnos testközelben nem láttam, de tőlem az áll a legtávolabb. Szerintem, ügyes választásokkal jól beilleszthető, még akár egy casual ruhatárba is.

20160927_olixar2s

Ár/érték arány

Ebből a szempontból kitűnő még teljes áron is! Ahol én vettem, ott 1 790 Ft-ba került akcióban, ami azóta sajnos véget ért, de jelenleg is csak 2 490 Ft teljes áron. Egy nem funkcionális bizsu is kerül ennyibe, ezért egy Lightning szerintem megéri ennyiért.

Tartósság

Az eltelt idő rövidsége miatt érdemben erről annyira nem tudok nyilatkozni. Az biztos, hogy 2-3 hét alatt nem karcolódott, nem kopott és a csatlakozók is épek egyelőre. Feltehetően nem olyan tartós, mint egy atombunker, de pont ott van ügyesen megerősítve, ami amúgy egy Lighting kábel rákfenéje szokott lenni.

4/5 – Ajánlom!  

20160927_olixar1bs

Bejegyzéshez kapcsolódó címkék:
, , , , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .