A Panasonic-nak köszönhetően elérkezett az okossmink ideje

Van itt olyan, aki örülne, ha egy sminkgép megcsinálná helyette minden reggel a neki legelőnyösebb okossminket reggelente? Azok, akik jelentkeztek, most elkezdhetnek örülni és spórolni!
A Panasonic noha korábban nem a szépségápolásban volt úttörő és élvezető, mostanra egyre több ilyen termékkel rukkol elő. Bár pl. Japánban azért lényegesen több Panasonic újítás elérhető, kezdve az archidratáló berendezéstől a hajszárítókon keresztül, a ránctalanítókig, de ionos arcgőzölőt például már itthon is lehet kapni tőlük.

Ezúttal viszont valami egészen meglepővel rukkoltak elő. Ez még engem, mindenféle bolond kütyühöz szokott és látott tech írót is meglepett. A Panasonic egy olyan interaktív tükröt fejleszt, ami az arc szkennelése után bőrtípusnak és alkati adottságoknak megfelelő sminket kreál. Majd ezután egy speciális sminknyomtatóval létre is hozza! Sőt, ha szükséges akár hidratálóval, sőt korrektorral is dúsítja a személyre szabott sminklapokat a bőr igényeihez mérten.

20161020_panasmink0

Szerintem, még leírni is döbbenetes! Hiszen nagyjából azt gondolhatja bárki, hogy egy sci-fi forgatókönyve ez, vagy valami japán “mangaizé” és nem lehet a valóság. 2016-ban már ilyen is van, kérem! A Panasonic a koncepció képeken túl már egy kipróbálható prototípussal is rendelkezik!

A Japánban hó elején lezajlott CEATEC kiállításon mutatták be a gépet, ami a jövő sminkje is lehetne, bár még azért nem működik tökéletesen.
A mostani állapot szerint a sminklap, amit a gép nyomtat körülbelül egy napig kell, hogy szikkadjon, mielőtt a bőrre kerül, vagyis egyelőre azért nem azonnali eredményt nyújt. Mivel a kiállításon előre nyomtatott sminkekkel szemléltettek az adottságait, így a forrásomként szereplő Engadget újságírója is kipróbálhatta. Beszámolója szerint a nyomtatott sminklap úgy működik a bőrön, mint például egy lemosható tetoválás és szerinte először olyan érzést is kelt. A vékony filmrétegszerű sminklapot a bőrfelületre kell helyezni, majd vízzel nedvesíteni. Egy pár perc elteltével viszont az érzés teljesen olyanná válik, mint a normál sminkeknél.

Noha a kiállításon szereplő prototípuson még azért kell dolgozni, a Panasonic szóvivője elmondta, hogy reményeik szerint komolyabb bőrhibákat, vágásokat, vagy akár tetoválásokat is szeretnék, ha képes lenne lefedni az okossmink. Egyelőre ott tartanak, hogy az apróbb bőrhibákon tudnak javítani, de a ráncok elfedése is a célok között szerepel.
Kíváncsian és türelmetlenül várjuk a fejlesztéseket, igaz hölgyek?

Bejegyzéshez kapcsolódó címkék:
, , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..