Shell – Egy app, amivel a pocaklakó szívverését hallgathatod

Ezzel az ingyenesen letölthető applikációval várandós anyukák csupán egy iPhone segítségével meghallgathatják a pici szívhangját.

Az app fejlesztője, a Bellabeat nem volt ismeretlen számomra, mivel korábban is fejlesztettek már bébiszívhang figyelőt, amiről még két éve a HasználtAlmán írtam.

Ám, akkor feltétlenül szükség volt az alkalmazáshoz egy hallgatózó készülékre is.

Mostanra azonban a fejlesztő cég elérte, hogy simán a telefon is elég. Na, akkor talán most az olvasók ugyanúgy felhördülnek, ahogy én tettem: Mindenféle mobiljel a pici környékén??? NEEEE!
Aggodalomra viszont semmi ok, ugyanis a Bellabeat nem egy komolytalan cég és bizony a legelső, amire utasítják azokat, akik úgy döntenek, hogy tesznek egy próbát, hogy tessék szépen a készüléket repülőgép üzemmódba helyezni.

20161102_shell04

A repülőgép üzemmód annyit tesz, hogy a készülék letiltja a mobilhálózatot, a Wi-Fit és a Bluetooth kapcsolatot is. Vagyis olyan, mintha ki lenne kapcsolva, de mégsincs. Lehet használni alkalmazásokat, amik nem igényelnek semmilyen kapcsolatot, mint például a Shell. Mellesleg azért is jó ez a mindenféle jelektől mentes övezet egy kicsit, ugyanis az app használata akkor a legjobb hatásfokú, ha csend van a kismama körül.

Az (ingyenes) letöltést követően az App Store-ból, az alkalmazás kéri a szülés várható időpontját. Noha már a várandósság 14. hetétől lehet kíváncsiskodni, de egészen biztosan csak a 30. héttől hallható a baba szívhangja.

Az alkalmazás hangmintákat is tartalmaz, hogy a mamák tudják körülbelül mit is kell hallaniuk majd, illetve a saját szívhangjukat is meghallgathatják. A Shell rögzíti a felvételeket, úgyhogy megoszthatók és visszahallgathatók is, ami később nagy élmény lehet.

20161102_shell09

A művelete maga pofonegyszerű: az iPhone készülékekben bal oldalon található a mikrofon, úgyhogy féloldalasan tartva kell a pocakra helyezni a készüléket, a bemutatóvideóban látottaknak megfelelően. (Vannak képek, amik mutatják, hogy a has melyik pontjain érdemes leginkább próbálkozni.)

Ugyan a képen látható kiegészítő kellék jobb minőségű felvételek érdekében használható, de jelenleg sajnos kifogyott a készlet és nem rendelhető, de az app enélkül is működik. Ám fontos eltávolítani a tokot a telefonról!

Az alkalmazást innen tudjátok letölteni (Shell – App Store) és az alább videóban láthatjátok, a használati utasításokat.

Forrás: Bellabeat/Shell

Bejegyzéshez kapcsolódó címkék:
, , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..