A Marie Claire Fashion Days és az Alcatel es(e)te!

marie claire fashion days
Az Alcatel Shine Lite a kifutóról ragyogott a közönségre, miközben az ENIHORN ruhákba bújtatott modellek szelfizést és telefonálást imitáltak.

Egy trendi telefon, egy stílusos divattervező és egy egészen újszerű megközelítés. Így lehetne összefoglalni, amit a Marie Claire Fashion Days 2016 rendezvényen tech újságíróként láttam.

De nem szaladok ennyire előre. Kezdjük csak az elején!

A divatnak – az íráshoz hasonlóan – van egy külön hely a szívemben, ez a weboldal is részben ebben a szellemben született. Éppen ezért mindenképpen megjelentem volna a Marie Claire divatnapokon. Ám amikor megláttam az Alcatelt a partnerek listáján és a programfüzetben a divatbemutatót, biztosan tudtam, hogy melyik napon kell mennem és azt is, hogy itt is beszámolok mindenről.

Azoknak, akik még nem jártak divateseményen mindenképpen érdemes ellátogatni egyre, mert igazán mozgalmas egy ilyen rendezvény. Ez is az volt. Az ingyen pop corn és vattacukor illata terjengett a térben és a pezsgővel a kezükben körbejáró, elegánsan felöltözött emberek szellősen, de betöltötték a teret. A promóciós partnerek standjainál hoszteszek sürögtek és különféle, reklámjellegű játékokra igyekeztek rávenni a felsorakozott nagyérdeműt.

marie claire fashion days

A standok között nagyjából középen elhelyezkedő kiállítónál egy picit hosszabban elidőztem. Az Alcatel név feltehetően mindenkinek ismerősen cseng, bár az utóbbi időben a tech világban egy hangyányival kevesebbet hallottunk róluk. A rendezvényre azonban egy nagyon érdekes újdonsággal érkeztek: az új készülékükkel, az Alcatel Shine Lite-tal.

A Shine Lite megjelenésében nagyon is nőies telefon. Mind a hely, mind pedig a promóció módja egyértelműen mutatja is, hogy főleg a nőket célozzák a szeptemberben a berlini IFA kiállításon bemutatott termékkel. Maximálisan egyetértek azzal, amit az Alcatel képviselője is elmondott, a telefonunk mostanra nem csak egy használati tárgy, hanem egy kiegészítő is. Mindig kéznél van, már szinte a megjelenésünk része.

20161114_mcfd_shine3b

Márpedig a Shine maximálisan egy olyan készülék, ami megállja a helyét kiegészítőként. Az üveg (2.5D Dragontrail üveg) és a fém együttes használata egy igazán minőségi készülék benyomását kelti a szemlélőben. Ehhez társulnak a megkapó színek: a fehér, a fekete és a szatén gold. Az utóbbi elnevezés egy selymes, elegáns, arany színt takar, ami valamiféle luxus életérzést közvetít.

20161114_mcfd_shine4

A készüléknek jó a fogása, csinos a hátlapon elhelyezett ujjlenyomat-olvasó és a kamerája is bőven elég arra, hogy mindennapi élményeket megörökítse vele a felhasználó. Egy szóval összefoglalva: tetszik!

marie claire fashion days

Az pedig még jobban tetszett, hogy az Alcatel képviselőjétől megtudtam, az Alcatel okosórákkal is jelentkezik hamarosan! Amint megtudok erről bármi közelebbit, ezt is mindenképpen megírom.

Az Alcatel Shine Lite-ot kártyafüggetlenül a Media Marktban lehet (majd?) kapni 68 000 forintos áron. Mivel a készülék csak egy rövid „nyomkodás” idejére volt nálam, így a belbecsről egyelőre nem tudok nyilatkozni. Ám a külcsínről azt biztosan állíthatom, ezzel a darabbal a kezében, egyetlen trendkövető hölgynek sem kell szégyenkeznie.

marie claire fashion days

Azért, be kell vallanom, volt egy kis képzavarom. Amikor az ember azt olvassa a programban, hogy „Alcatel Fashion Show”, azért elgondolkodik, hogy akkor ez most mi is lehet tulajdonképpen? Elvégre feltehetően nem telefonnak öltöztetett modellek sétálnak majd a kifutón…

Amit láttam, az minden várakozásom felülmúlta! Az Alcatel divatbemutatóra Horn Enikő, azaz ENIHORN a Shine készülékekhez megálmodott kollekcióját mutatták be a modellek.
A finom, elegáns, nagyon nőies és stílusos darabokkal a tervező kiemelkedően teljesítette a küldetést. A ruhák a ragyogó megvilágítással és a modellek kezében tartott készülékekkel tökéletes egységet alkottak.

marie claire fashion days

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..