Vívofit jr.- Aktivitásmérőt a gyerekeknek is!

vivofit jr
A Garmin az egészséges életmód jegyében aktivitástrackert készített a gyerekek részére is. A vívofit jr. hasznos lehet a szülőknek és a srácoknak egyaránt.
A most felnövő generációnak és szüleiknek óriási segítség lehet egy ilyen kütyü.

Ha kiskoromban a szüleim jobban figyeltek volna a súlyomra és arra, hogy többet mozogjak, akkor talán most az egészséges életmód fenntartása nem kívánna tőlem akkora erőfeszítéseket. Node, kár is ezen gondolkodni, mert az én szüleimnek még nem állt rendelkezésére ilyen újítás. A mostani szülőknek viszont igen!

vivofit jr

A Garmin márkanév talán sokaknak már ismerősen csenghet, hiszen a navigációs berendezéseik nagyon híresek és évek óta jelen vannak a futóórák és aktivitásmérők piacán is. Jómagam is egy Garmin futóórát használok teljes megelégedéssel.
Most azonban egy olyan területre lép a cég, ami még más, aktivitásmérők terén sokkal tapasztaltabb vállalatoknak is meredek terep. A felnőtt aktivitásmérőknél ugye ott van az a faktor, hogy a felhasználó maga szeretné az eszközt, hogy változtathasson az életmódján, ami egy személyes terv és cél része. A gyerekeknek viszont ilyesmi csak ritkán fordul meg a fejében – szerencsére.

Vannak nagyon mozgékony, aktív és fitt életet élő gyerekek és vannak, akik azért lustábbak. Az utóbbiak érdeke szintén az, hogy egészségtudatos felnőttekké váljanak később, ám néha nem egyszerű motiválni őket.

vivofit jr

A vívofit jr. gyeplője, noha a szerkezet a gyerekek csuklóján van, mégis a szülő okostelefonjáról felügyelhető.

Tudom, egyelőre kicsit negatívan hangzik az egész, de valójában sokkal vidámabb és ösztönzőbb, mint amilyennek első hallásra tűnik. A készülék ugyanis nem a szülői szigorral motiválja a srácokat, hanem egy játékkal, amiben jutalmakat gyűjthetnek a napi mozgás és esetleges feladatok elvégzése után. Itt nem arról van szó, hogy a gyerekeket napi 10 km lefutására kényszerítik, hanem a saját léptékeikkel mérve kapnak feladatokat. Például napi 1 óra mozgás, az otthoni teendők elvégzése, leckeírás, beágyazás és ehhez hasonló célokat lehet nekik kitűzni, amire az óra figyelmezteti is őket. Azoknak a srácoknak, akik kicsit körülményesebbek, akár időkeretet és visszaszámlálót is be lehet állítani az adott feladatra, hogy picit rövidebb idő alatt végezzenek.

vivofit jr

Az elvégzett feladatokért pedig díjazás jár. Az említett játékon túl érmék is gyűjthetők, amiket aztán a szülőkkel alapuló megegyezések keretében beválthatnak ajándékokra, programokra. Ez már a szülőkön és a gyerekek igényein múlik.

A készülék kompatibilis androidos és iOS alapú (pl. iPhone) mobileszközökkel is. Vízálló, lehet vele úszni. Egy éven túli üzemidővel rendelkezik, így nincs szükség gyakori töltögetésre és ezzel együtt odafigyelésre. Strapabíró és élénk, gyerekeknek vonzó színekben elérhető. Rendelkezik alvásfigyelő funkcióval, a szülők figyelemmel kísérhetik, hogy mennyire alszik jól gyermekük.

vivofit jr

Magyarországra még nem érkezett meg a szerkezet, de ez hamarosan változik. A hazai Garmin weboldalon már fent van a termék „jön” felirattal. Az Egyesült Államokban 80 dollár a szerkezet ára, de Németországban már 100 euróért kapni, úgyhogy Magyarországon feltehetően 30 000 forint körül várható az ára.

Bejegyzéshez kapcsolódó címkék:
, , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..