Bejeweled Stars – Unalmas percekre egy kis csillogás

bejeweled stars
Egy játék a várakozás perceire: a buszra, a vonatra, a fogorvosi rendelőbe, egyszóval a Bejeweled Stars bárhova alkalmas, ahol várakozni kell.
Milyen típusú játék is ez? A Bejeweled Stars egy igazi klasszikusnak számít a játékok között, 2001 óta jelennek meg sorra a különféle verziói.

Egyfajta puzzle játék, hasonló a Candy Crush-hoz, de ha szépen, magyarul szeretném kifejezni magam, akkor úgy mondanám Raskó Eszter után szabadon: annál sokkal inkább „febjulösz”!

bejeweled stars

Vannak benne szép, színes kövek, ami már önmagában elég lenne, hogy megnyerje a női játékosok szívét! De mindemellett csillagok, felhők, varázslat, pillangók, macska, láma, csirke… Tehát egy kisebbfajta állatkert is. Ez utóbbi csak vicc, a kivétel nélkül lila állatkák csak a pályák közti szusszanásokban jelennek meg és ajándékokat osztanak. Ez viszont határozottan kedves tőlük.

A játéknak van valami olyan varázslatos, pozitív kisugárzása, amit nem tudok megmagyarázni, de megfogott annyira, hogy leragadjak mellette, pedig egy-egy pálya igencsak kifogott már rajtam. Igaz, nem az elején.

bejeweled stars

A felállás elég általános. Egy táblán különféle színes kavicsok jelennek meg, amikből össze kell forgatnunk legalább hármat, de jobb, ha négyet, vagy ötöt, esetleg még többet. Minél több, annál jobb, mert annál nagyobb hatásfokú robbanókő keletkezik az átlagosak egyesüléséből. Nem kell azért megijedni, ha ez most bonyolultan hangzott a játék során szépen, szájbarágósan betanítják, hogy mit is kell csinálni.

Ugyanakkor, noha a pályák egymást követik, nincs az a nyomás, mint például egy kalandjátéknál. Akkor tesszük félre minden idegeskedés nélkül, amikor csak akarjuk. Ez utóbbi talán a legjobb benne. Igazi, jó kis unaloműző, agy-rágógumi.

Az app teljesen ingyenesen letölthető Android vagy iOS alapú készülékekre is.
Itt található a Play áruházban.
Itt található az App Store-ban.
Azoknak, akik pedig nagyon rákapnának, Facebookon is játszható.

Bejegyzéshez kapcsolódó címkék:
, , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..