Tavasszal már érkezhet is a Digi Mobil?

digi mobil

Az a pletyka járta, hogy már márciusban indulhat a Digi mobilszolgáltatása, de kérdéses, hogy a gyakorlatban is így lesz-e.

Hamarosan véget ér a Telekom, Telenor, Vodafone „szentháromság” uralma, ugyanis érkezik a negyedik önálló frekvenciatartománnyal rendelkező mobilszolgáltató a piacra. Már az is szinte biztosra vehető, hogy jövőre, ám a mikor az kérdéses. Felröppent a hír, hogy márciusra várható a piacra lépés, ám ezt az értesülést a cég nem erősítette meg az MTI-nek adott közleményben.

A Digi Romániában már megvetette a lábát köszönhetően az ottani Vodafone-nal kötött együttműködési megállapodásuknak. Így országos lefedettséget sikerült nyújtani az ügyfeleknek addig is, amíg a saját hálózatot kiépítették. Ám Magyarországon a régebbi szolgáltatók nem fognak együttműködni a Digivel, így „a társaság országos és saját hálózat kiépítését választotta” – írja az MTI.

A cég még 2014 szeptemberében nyerte el a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) pályázatán az 1800 MHz-es frekvenciatartományban 10 MHz-nyi blokk használati jogát. Idén ehhez még a 3600-3800 MHz-es frekvenciasávon 20 MHz-nyi további sávot vásárolt. Ezzel az összeshez képest az 5 százalékot megszerezve.

A Digi Romániában „agresszív árazási stratégiát” követett, így dinamikusan tudta növelni ügyfelei számát. A Concorde Értékpapír Zrt. elemzője, Tunkli Dániel szerint a magyarok a román előfizetőkhöz képest sokkal kevésbé árérzékenyek. A magyar fogyasztók többre tartják a minőséget. Így kétséges, hogy önmagában ezzel, a cég labdába tudna rúgni. Ám nem szabad elfelejteni, hogy a Digi a vezetékes hangszolgáltatásban és a vezetékes szélessávú internetszolgáltatásban is a harmadik legnagyobb szereplő a piacon. Az elemző szerint a cég mindenképpen jó pozícióban van ahhoz, hogy megvethesse a lábát a magyar mobilpiacon is.

Forrás: MTI

Bejegyzéshez kapcsolódó címkék:
, ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..