A kiszuperált telefonok (titkos) utóélete

telefonok
Sokan az ünnepi időszakban váltanak újabb készülékre. Ez a felmérés pedig azzal foglalkozik, hogy mi lesz a régi telefonok sorsa.

A Blancco Technology Group 2016 szeptemberében nemzetközi felmérést készített. Vajon mit csinálunk, amikor a telefonok már nem kellenek?

Feltehetően az akciók és az ajándékozás miatt az ünnepi időszakban váltanak legtöbben készüléket. A Blancco több mint 1000 fő 18-54 év közötti okostelefon tulajdonost kérdezett 9 országból arról, hogy az ünnepi időszakban szándékoznak-e készüléket váltani. A megkérdezettek 68 százaléka (!) azt válaszolta, hogy igen. Közülük 34 százalék nagyon valószínű, hogy váltani fog, 32 százalék valószínű, hogy vált, és 17 százalék tudja csak, hogy biztosan nem fog. A maradék legalábbis nem zárja ki. Ez pedig elég magas arány, akárhogy is nézzük.

Logikus kérdés, hogy azok, akik új készüléket vásárolnak mit csinálnak majd a régivel?

Az alábbi statisztika megmutatja, hogy leginkább mit tesznek a felhasználók a régi készülékeikkel.

Érdekes adat például, hogy milyen sokan (14 százalék) egyáltalán nem csinálnak semmit a kiszuperált készülékeikkel. Az viszont cseppet sem meglepő, hogy többen vesznek szolgáltatónál telefont, mint kártyafüggetlen mobilt. Az sem nagy meglepetés, hogy 32 százalék azért adja el valamilyen módon a mobilját, hogy a befolyó összeget új vásárlására fordítsa. Ellenben csak 25 százalék adja oda másnak a már feleslegessé vált készüléket.

Ti, kedves olvasók mit csináltok a régi készülékeitekkel?

telefonok
Forrás: Statista

Kapcsolódó cikk:
A világ legértékesebb márkái 2016-ban
Magyarországon a nőket jobban érdeklik a technológiai újítások

Bejegyzéshez kapcsolódó címkék:
, , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..