Azonnal meg kell tisztítani a fülhallgatóidat!

tisztítani
Forrás: Picjumbo
Azoknak, akik minden nap használják a fülhallgatójukat, érdemes megszívlelni ezt a tanácsot: így kell fülhallgatót tisztítani.

Egy apró, de cseppet sem elhanyagolható részlet. Ahogy a telefonról is köztudott, hogy nagyon remek kis bacikat hordozhat, úgy ez a fülbe helyezhető fülhallgatók esetében még inkább igaz.

A füleseknek köszönhetően olyan remek kis nyavalyák kaphatók, mint az ún. „úszófül” vagy egyéb fertőzések, amik fájdalmas fülgyulladást okozhatnak.
Halmozottan igaz ez azoknál, akik még sportoláshoz is használják a fülhallgatóikat! Náluk az izzadság miatt különösen fontos az eszköz tisztítása a bacik miatt és az állagmegóvás érdekében is!

Önzőzz!

Az első és legfontosabb dolog, hogy ne használjuk ezeket az intimnek számító eszközöket közösen senkivel! Ez különösen megszívlelendő tanács tiniknek, akik előszeretettel osztják meg fülhallgatójukat barátaikkal, hogy az egyes zeneszámokat akár együtt meghallgathassák. Ne tegyétek!

Megfelelő tisztítás

Talán olyan még lenne, akinek néha eszébe jut, hogy megpucolná a fülhallgatóit, csak itt jön a gond… Mert ugye nem dobhatjuk be őket a mosó-, vagy a mosogatógépbe. Akkor viszont hogyan?

A. Az egyik lehetőség, hogy házilag készítünk lemosó folyadékot. Ez a legegyszerűbb, legolcsóbb és talán leggyorsabb lehetőség. Aggodalomra semmi ok, nem kell hozzá semmi olyan, ami ne lenne megtalálható minden átlagos háztartásban. (Unikornis könny, biorája hája, havasi gyopár gyökér stb. nem szükséges!) Tökéletesen megteszi, ha egy kis mosogatószert összekeverünk langyos vízzel, ráadásul tényleg csak egészen kevésre van szükség az apró felülethez.

tisztítani
Forrás: Picjumbo

Valami törlő alkalmatosságra is szükségünk lesz ehhez a művelethez. A leginkább alkalmas erre a fültisztító pálcika, ami abban is segíti az elektronikai eszközök tisztítását, hogy nem tudjuk eláztatni tisztítófolyadékkal, hiszen az a kis vatta eleve nem tud töménytelen mennyiséget magába szívni.
Maga a művelet is rém bonyolult! A házi készítésű lötyit tegyük a fültisztító pálcikára. A legjobb, ha nem tocsogós, csak amolyan épphogy nedves. Majd ezzel szépen tisztítsuk, törölgessük meg a fülhallgatókat!

B. Akik szorongósabbak annál, hogy az előbbi egyszerű lehetőséget válasszák, két dolgot is tehetnek:

  1. A drágább megoldás, hogy vásárolhatnak monitor tisztító folyadékot, ami egyúttal alkalmas lesz a nevében foglalt eszközök és televíziók tisztítására is. (Mellékesen általában ezek is alkohol tartalmúak.)
  2. Az olcsóbb megoldás, hogy vehetnek a gyógyszertárban alkoholt. Az eljárás ugyanaz, innentől, mint azt a fentiekben már leírtam.
Figyelmeztetések:
  1. Eszetekbe se jusson a fülhallgatókat a csap alá tartani!
  2. Ne alkalmazzatok semmilyen tisztítószert közvetlenül az eszközön! Csakis törlőkendőre, vattakorongra, vattapamacsra vagy a legjobb: a fültisztító pálcikára tegyetek alkoholt vagy tisztítószert! Ezzel törölgessétek meg a felületet.

Ha nem is  minden nap kell tisztogatni a füleseket, azért hetente, kéthetente mindenképpen tegyétek meg, mert az ördög nem alszik!

Kapcsolódó cikk:
Hogyan csináld? – Apple eszközök tisztítása

Bejegyzéshez kapcsolódó címkék:
, , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .