Philips Lumea teszt: Egy kis szőrszálhasogatás

philips lumea teszt
Ez egy olyan termék, amit nem lehet 1-2 nap alatt megtapasztalni. Semmi gond, fél éves eredményekről írok!

A Philips Lumea nem az egyetlen villanófényes otthoni szőrtelenítő berendezés, de talán az egyik legismertebb.

Az IPL (intenzív pulzáló fény) technológiával korábban a kozmetikusok dolgoztak csak, de hála a nagy gyártóknak, mint a Philips, a Braun, a Babyliss, a Remington és a többi, mostanra egyre hozzáférhetőbbé válik otthoni használatra is. Noha az áruk még mindig igencsak borsos.

Itt álljunk is meg egy pillanatra! Nagyon sok kozmetikus prüszköl ezen gépek miatt. Azt hangoztatják, hogy ez egy szaktudáshoz kötött eljárás, és az otthoni használat kockázatos. Hivatkoznak arra, hogy ezek a gépek töredéke teljesítményre képesek, mint a profik, ezért nem is olyan hatásosak. Az összes ellenérvet nem sorakoztatom fel, de a lényegesek szerintem megvannak. Ezek a vélemények engem egy darabig elbizonytalanítottak. Ám utánanéztem egy kicsit mélyebben a dolognak és a következőkre jutottam:

Ezek a gépek valóban töredéke teljesítményre képesek a kozmetikákban használtakhoz képest, ám nem szabad elfelejteni, hogy otthoni használatra készültek. Vaskos tájékozató könyvecske jár hozzájuk és még így is olvastam fórumokon, hogy néhány hölgy eltér ettől. Nos, azt gondolom, hogy a cégek pontosan tisztában vannak azzal, hogy mindig lesz, aki eltér. Vagyis ezeket a gépeket úgy igyekeznek megalkotni, hogy akkor se történjen baj, ha egy „lázadó” kezébe kerülnek.

Azt egy pillanatra sem kétlem – sőt nagyon is becsülöm –, hogy a kozmetikus egy külön szakma és, akik ilyen gépekkel dolgoznak, azok külön megtanulják a használatát. De egészen biztos vagyok abban is, hogy ha ezek az otthoni gépek nem lennének biztonságosak és a használatuk végzettség nélkül elsajátítható, akkor a cégeknek nagyon komoly jogi következményekkel kellene számolni. Már csak azért is, mert ha egészségkárosító hatásuk lenne, akkor rengeteg kártérítési perre számíthatnának.

philips lumea teszt

Tehát kinéztem magamnak egy Philips Lumea Prestige-t.

Felírtam arra a kívánságlistára, amit a férjem alkalmak előtt ellenőriz. Így egy köszöntéskor meg is kaptam tőle.

A szerkezet a Philips leírása alapján a következőképpen működik: „A Philips Lumea IPL (intenzív pulzáló fény) stimulációval természetes módon előzi meg a szőrszálak növekedését. A pulzálás hővé alakul a szőrtüszőkben, melynek természetes következményeként megáll a szőrszálak növekedése. A szőrtüsző nyugalmi fázisba kerül – ez egyike a növekedési ciklus három fázisának. A szőrszálak fellazulnak és természetes módon, fájdalommentesen kihullanak. Amíg a szőrtüsző nyugalmi fázisban van, nem növeszt új szőrszálat.”

Ez nekem úgy alapvetően jól hangzott, de be kell valljam, azért kellően szkeptikus is voltam. Azt ugyanis tudom, hogy a fent említett és kozmetikusok által használt, profi IPL technológia működik. Ám a kisebb teljesítményű otthoni géppel szemben azért még őriztem hangyányi kételyeket. Mert az ok, hogy egészségügyi problémát nem okoz, de használ is?

A Lumea Prestige SC2009

Az én masinámhoz 3 kezelőfej is tartozik. Egy a nagyobb felületekhez a testen, mint pl. a láb, egy a bikinihez, egy pedig az archoz. A fejek cseréje igazán egyszerű. A tisztántartásukhoz egy kendőt mellékelnek. Valamint a géphez is adnak egy puha, fehér táskát, amiben tényleg jól lehet tárolni.

Maga a készülék vezeték nélküli, de van hozzá egy vezetékes töltő. Ennek olyan hosszú a „zsinórja”, hogy azt hittem, töltés közben is használható. Elvileg ezt valahol olvastam is. Ám az hamar kiderült, hogy töltés közben nem tudok villantani.

Szőrteleníteni akkor már nem is kell?

Sokan gondolják, hogy ennek a gépnek a használata kiváltja a korábbi szőrtelenítő módszereket. Nos, eleinte biztosan nem. Ez a gép egy nem túl rövid folyamaton visz végig, ami közben bizony fog nőni szőr és, akit ez zavar, annak el is fog kelleni távolítania.

Ezzel kapcsolatban ellentmondásokra bukkantam egyébként. Ugyanis a tájékoztatóban kifejezetten a borotválást ajánlják szőrtelenítő módszernek az egyenletes eredmény érdekében. Ugyanakkor a weboldalon a gyanta is szerepel. No, nálam nincs az a pénz, amiért az arcomhoz borotvával közelítenék. Saját tapasztalat, hogy majdnem mindegy milyen szőrtelenítési módszert választunk, bár az egyenletességgel kapcsolatban igaz lehet az ajánlás. Ám javaslom, szintén saját tapasztalat alapján, hogy ha bárki gyantát vagy epilálást választ, akkor egy napot pihentesse a bőrét a kezelés előtt.

Szintén könnyen átsiklik az ember szeme azon, hogy akik tartós dezodort használnak a hónaljukon, azok egy pár napra ezt tegyék félre a gép használata előtt.

philips lumea teszt

A menet tehát a következő. Az ember lánya elkezdi használgatni ezt a felszerelést.

Ez egyébként közel sem olyan egyszerű, mint amilyennek kinéz. Egyrészt első körben be kell lőni, hogy melyik fokozatot is válasszuk. Én egy óvatos duhaj vagyok, úgyhogy inkább eggyel alá, mint fölé. (Amikor meg elfelejtettem beállítgatni, akkor kettővel alá.) Talán ezért sem haladtam túl gyorsan.
Az biztos, hogy a szőrszálak már az első használat után sokkal lassabban nőttek ki, mint korábban. Aztán egy darabig nem történt semmi. A készüléket eleinte 2 hetente kell használni. 2 hónap után nekem az eredmény a lassult szőrnövekedésen kívül, mondhatom nem sok volt. Aztán hirtelen elkezdett foltokban nem nőni a szőr. Mondjuk, ebben a stádiumban kicsit úgy néz ki az adott terület, mintha egy sugárterápiás kezelésen vennénk részt.

Eredmények

Fél év elteltével nem mondanám, hogy a végére értem minden testtájékon. Viszont be kell vallanom néha agyonhalogatom azt az egyébként nem túl hosszú, 22 percnél sohasem több időt igénylő metódust. Ennek az oka, hogy az epilálást is hajlamos vagyok halogatni.

Maga a villantás nagyobb, hosszabb felületeken, mint a láb egy kicsit macerás. Egy területre nem szabad kétszer villantani. Én viszont vagyok olyan szórakozott professzor, hogy elég gyorsan és könnyen elfelejtem, hogy hol jártam már. Ezért nevessetek ki, de bevezettem, hogy filccel végigjelölöm a lábamon, ahol jártam.

Ügyes megoldásnak tartom, hogy a kezelőfejekbe építettek egy nyomásérzékelőt, így a készülék nem enged villantani, amíg azt nem nyomjuk le. Így elkerülhető a véletlen villantás és az, hogy a szemünk sérüljön esetleg.

Amúgy a használatát az arcon szemöldökre nem ajánlják pont a szem közelsége miatt.

philips lumea teszt

Összegezve a leírtakat

Elgondolkodtam azon, hogy ajánlanám-e a gépet. Tartanám magam ahhoz a megközelítéshez, hogy ajánlom, azzal a feltétellel, hogy a használó megengedheti magának. Azoknak, akik a veséjüket adnák el érte, nem.

Többen írják, hogy megtérül az ára. Hát… Mennyire gazdaságos? Nos, biztos, hogy kevesebbet költ az ember másfajta szőrtelenítő eljárásokra. Én, talán a szkeptikus hozzáállásom, az óvatosságom és a halogató természetem folytán haladok kicsit lassabban, de fél év alatt még nem jutottam el oda, hogy már semmilyen más szőrtelenítésre nincs szükség.

A kisebb területeken valóban elhanyagolható mennyiségű szőrszál jelenik már csak meg. Ám a láb még nem igazán tart ott, ahol kellene.

Ezért írom, hogy akinek ez a kiadás nagyobb érvágás nélkül belefér, az jól fog járni hosszútávon. Nem ajánlom azonban összeállni másokkal és közösen megvenni, ami persze kedvezőbbé tehetné az árát. A gond az, hogy például a Prestige készülék (ez típusonként eltérhet!) összesen 250 000 villantást bír. Ez egy személynek bizonyosan elég hosszútávra is. Szűken talán kettőnek, de erre azért már nem vennék mérget. Ahogy arra sem, hogy a 250 000 villantás mindegyike, különösen a vége felé, amikor „fogy a kakaó” a szerkezetből, ugyanolyan hatékony.

Díváknak ajánlott, de csak megfontoltaknak, akik tudják meddig ér a takarójuk!
10/8

Kapcsolódó cikk:
A Panasonic-nak köszönhetően elérkezett az okossmink ideje

Bejegyzéshez kapcsolódó címkék:
, , , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .