Swarovski aktivitásmérő – Minden, ami egy nőnek kellhet?

swarovski aktivitásmérő
Mi csajok csípjük a csillogást és éppen ezért a Swarovski névre is villan a szemünk. De mi a helyzet az aktivitásméréssel? Hogy is van ez?

Mert valljuk be, az aktivitásmérők nagy része annyira nem csinos.

Pedig ez igen nagy butaság a gyártóktól, hiszen ezek pont olyan eszközök, amiket egész nap viselnünk kellene. A legtöbb ilyen dolog kezdetben műanyag vagy szilikon szíjas termék volt, amit a legkevésbé sem mutatott jól például egy kis kosztümmel a munkahelyen.

Aztán a gyártók, mint például a Jawbone és a Misfit is, eszmélni kezdtek, hogy hoppácska, ha a nőket akarjuk elérni, akkor muszáj lesz ezeknél szebb termékeket gyártani. Neki is álltak. Persze őket sorra kezdték követni más gyártók is, immár az olyan nagyságok is, mint a Fitbit, vagy a Polar. Bár még mindig vannak cégek, amelyek nem tudnak túljutni a nőknek szánt dizájn csúcsának vélt és feltételezett rózsaszín szilikon szíjakon. Nekik most súgok: máshogy is lehetne.

Hogyan máshogy? Például, ahogyan a Swarovski csinálja. Mert persze, semmi baj a rózsaszínnel, sőt nagyon is szeretjük. (A Divatech dizánja is pink, de ugye más egy weboldal és megint más egy egyébként kötött szín a mindennapokban a csuklónkon viselve.) Mégis valahogy vágyunk valami elegánsabbra, kifinomultabbra…

swarovski aktivitásmérő

A Swarovski előrántotta, amiben amúgy is jó: a csillogást. A Swarovski Activity Crystal jól is működhetne…

Mert az osztrák üvegcsiszolók pontosan tudják mitől döglik a légy és lágyul meg a női szív. Már csak az kéne, hogy a technológia is csúcs legyen a csillogás mellett. Noha a Misfit az aktivitásmérők és viselhető technológiák terén egy ismert és elismert név, ebben az együttműködésben az, amit letettek az asztalra már a kiadáskor, 2015 elején is picit kevés volt. Mostanra viszont majdhogynem nagyon kevéssé vált.

Az irány viszont tökéletes: egy olyan viselhető technológia létrehozása, ami nem csak csinos, de nagyjából minden öltözettel összehozható és variálható, vagyis változatosan hordható. Ám a technológia… Még mindig!

swarovski aktivitásmérő

Nos, az nagyon fapados. Az egészet már ott elszúrták kicsit, hogy nincs kijelző. Jó, értem én, hogy ez az eszköz egy alkalmazással áll összeköttetésben, ahova naplóz, tehát nincs is erre égető szükség. Mégis sokan valamivel jobban szeretjük a villogó ledeken kívül az egyértelműbb jelzéseket.

A Swarovski Activity Crystal számlálja a lépéseket, és a napi mozgást, az elégetett kalóriákat, valamint naplózza az alvást, sőt pontgyűjtéssel kombinált aktivitási célok is beállíthatók. Elvileg 50 méterig vízálló is, csak kérdés, hogy ki menne úszni benne. Én személy szerint frászt kapnék, hogy elhagyom és minden karcsapásnál lesném, hogy még ott van-e a kezemen.

A napi elégetett kalóriákat a beprogramozott adataink mellett a napi aktivitásunk alapján számolja. Az aktivitást az ún. gyorsulásmérővel (accelerometer) méri, valamint figyelembe veszi a számításnál az adataink alapján kalkulált alap anyagcserét is. Továbbá a hozzá tartozó alkalmazáson keresztül lehetőségünk van az elfogyasztott ételeket és kalóriákat rögzíteni. Amennyiben ezt is megtesszük akkor tovább pontosíthatunk az eredményeinken.

swarovski aktivitásmérő

Mit is mér a valóságban?

Ez az egész majdnem jól hangzik. Csak az a baj, hogy ezen adatok mindegyike megközelítő érték. Hiszen az eszközben nincs GPS, nincs pulzusmérő és nincs magasságmérő. Az utóbbi miatt nem tudja mérni pl. az igencsak megterhelő lépcsőzést, mint aktivitást, így nem is rögzíti. A GPS híján például futásnál sokkal pontatlanabb adatokat mér a gyorsulásmérővel, még akkor is, ha a lépésszámláló pontos, valamint a pulzusmérés nélkül az egész kalóriaszámítása nagyjából egy fikció.

Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy az egész kütyü értéktelen. Szó sincs róla, de abszolút csak megközelítő értékekkel szolgálhat. Aki kezdő életmódváltó annak feltehetően tökéletes lesz, ám olyanoknak, akik aktívan sportolnak, futnak és már haladók a témában, a S. Shine nem a megfelelő választás.

Nézzük az alvásfigyelést! A kütyü segítségével elvileg tudhatjuk mennyit és milyen mélyen aludtunk, valamint ezen adatokat az alkalmazásba is naplózza. Ám a tesztek tanúsága szerint nem valami precíz. Elvileg fel kellene ismernie, ha elalszunk, de többen írták, hogy ez nem mindig jön neki össze.

A Swarovski kütyü óraként is szolgál, mutatók és kijelző híján, a világító ledekkel mutatja az időt (is). Sőt az Activity Crystal egyfajta távirányítóként is működik az okostelefonhoz. Például, ha háromszor egymás után rákoppintunk a kőre azzal irányíthatjuk a mobilon a zenét, készíthetünk fényképet, de jelezhet hívást vagy üzenetet is, szintén a ledes módszerrel. Mivel Bluetooth-on kommunikál a telefonnal így persze mindezt csak akkor, ha 1,5 méteren belül van a két készülék egymástól.

swarovski aktivitásmérő

Csini karkötő, elegáns nyaklánc, bőrszíj

A kristály okosságot alapvetően szettben árulják egy csinos és egy szilikonpánttal. Bármelyikre könnyedén áthelyezhető. Az utóbbi természetesen az aktivitásokhoz ajánlják, hogy a csinos kövekkel kirakott pánt, vagy a bőrszíj, vagy a nyaklánc ne sérüljön. Úszni pláne nem lenne tanácsos az ilyesmikkel, noha a szerkezet, ahogy azt már írtuk egyébként, vízálló. Az alváshoz a tesztelők szerint szintén javallottabb a szilikonpánt, a csinosak ugyanis ilyen célra nem valami kényelmesek.

Android és iPhone készülékkel is használható, bár azt írják, hogy egy kicsit jobban működik az iOS-szel.

swarovski aktivitásmérő

Az eszköz elemes, így töltést egyáltalán nem igényel, ellenben elemcsere 4-6 hónap után szükségessé válhat.

Egy komoly pulzusmérős és GPS-szel rendelkező futóórával nem veszi fel a versenyt és összességében ár/érték arányban nem jó.

Azoknak, akik kedvelik a drága, luxus darabokat és hozzávetőleges eredményekkel is beérik, nagyszerű választás lehet. Nekünk az a gondunk vele, hogy más gyártók készülékei is tudják mindezt és mégis olcsóbban kaphatók, bár nem ennyire dívásak az tény. Ebben az árfekvésben viszont már komolyabb eszközök vásárolhatók. Például egy már pulzusmérővel is felszerelt Fitbit egy csinos szíjjal. Ugyanakkor az eszköz megjelenésében abszolút egyedülálló egyelőre, mivel előbb hasonlít ékszerre, mint egy aktivitásmérőre. Ha valaki beleszeret, semmiképpen sem beszélnénk le róla.
A Swarovski Activity Crystal ára: 53 900 Ft a karkötő szettekkel, a nyaklánccal viszont 64 900 Ft. Lehet hozzá vásárolni további kiegészítőket, melyek 21 900 és 45 900 Ft között kaphatók.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..