Így törölheted magad a Facebookról!

facebook törlés
A közösségi média áldás és átok is egyben. Néha elegünk lesz belőle, néha viszont szükségünk van rá. Ha törölnél, előtte ezt olvasd el mindenképpen.

Alapvetően két módszer van, arra, hogy elérhetetlenné és megtalálhatatlanná váljunk a legnagyobb közösségi felületen. Az egyik a fiók felfüggesztése, a másik a fiók törlése.

A Facebook az első lehetőséget előszeretettel ajánlja a másodikkal szemben, mivel sokkal inkább visszavonható. A törlés végleges. Bevallom, én magam már kétszer is felfüggesztettem a fiókom hosszabb időre, ám munkámból és tanulmányaimból kifolyólag úgy alakult a helyzet, hogy egyszerűen lehetetlenség elszakadnom a felülettől. Noha én bizonyos személyes okokból kifolyólag újraregisztráltam, de a régi profilt is bármikor visszaaktiválhatnám.

A felfüggesztés mellett szól, hogy ha esetleg nem egészen meggondoltan cselekedtél, mondjuk egy pillanatnyi és átmeneti érzelem miatt, bármikor visszacsinálhatod az egészet. Felfüggesztés esetén ugyanúgy nem leszel megtalálható, mintha törölted volna a profilt, de ugyanakkor a korábbi levelezéseid másokkal későbbre megmaradnak.

A törlést a Facebook néhány nap várakozást követően hajtja csak végre, pont azért, ha meggondolnád magad. Ha elindítod a folyamatot, de rájössz mégsem szeretnél törölni, bármikor egy bejelentkezéssel félbeszakíthatod. Viszont miután végigment a folyamat, minden adatod törlik, így semmilyen módod nem lesz visszakozni.

Egyben biztos vagy: felfüggeszted a fiókod.

A következő lépésekkel teheted meg.

Először is (asztali felületnél) a kezelőpult jobb felső sarkában találsz egy lefelé mutató nyilat (mobil verzió: három függőleges vonal). Ezzel le tudod nyitni a menüt.

facebook törlés

Kikeresed a Beállítások menüpontot! (mobil: Beállítások/Settings – /Felhasználói beállítások/ Account Settings)

facebook törlés

Azon belül pedig a Biztonság (mobil: ugyanígy/ Security) opciót.

facebook törlés

A felkínált opciók közül a legalsó a Fiók felfüggesztése.

facebook törlés

facebook törlés

Ezután jelszót fog kérni, amit ha begépelsz, akkor utána újra rákérdez és véglegesítés után készen is vagy. (mobil: Fiók – deaktiválás/felfüggesztés, vagy Account – Deactivate)

facebook törlés

Eltökélted magad és mindenképpen törölni szeretnél?

Az adatok letöltése után (Nyíl, Beállítások, Általános fiókbeállítások, Tölts le egy másolatot a Facebookon tárolt adataidról, Archiválás indítás), amennyiben meglátogatod EZT a linket, akkor kezdeményezheted a fiók teljes törlését.

Bár természetesen minden helyzetfüggő, én az első verziót ajánlanám inkább, mert sohasem tudhatjuk mikor lesz szükség mégis a fiókra. Természetesen másikat is bármikor lehet regisztrálni, de mégis sokkal egyszerűbb visszaaktiválni egyetlen belépéssel a régit.

Bejegyzéshez kapcsolódó címkék:
, , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..