A Samsung szerint így élünk majd jövőre és azután…

samsung jóslat
A Samsung Design Europe és a Foresight Factory kutatóintézet azt a 10 trendet tette közzé, ami szerintük meghatározza majd életünket 2017-ben.

Természetesen a technológia különféle emberi élettel, társadalommal összefüggő vetületeiről van szó.

Mikor először olvastam ezeket, az volt a benyomásom mintha egy jóslatot, vagy egy tech horoszkópot olvasnék. Kicsit túlzónak érzem, hogy ezek az utópisztikus elképzelések egy hónapon belüli megvalósuljanak, hiszen a jövő év már fél hónap múlva a nyakunkon.

Ugyanakkor van köztük olyan is, ami már most is érzékelhető. Az pedig mindenek felett való tény, hogy a technológia szépen lassan átitatja az életünket és testünk, lelkünk összefonódik vele.

Valamint észrevétlenül haladunk a néhány éve még csak sci-fi filmekben látott kütyük és technológiai fejlettség felé. Vagyis ki tudja, talán tényleg beigazolódnak mindezek!

1. Egyre jobban vonzódunk a minimalista és elegáns dolgokhoz. Az egyszerűség és letisztultság lesz egyre inkább az eszmény.

2. „A kortalan társadalom” – A Samsung trendjósai szerint a technológia segítségével akár a nyugdíjasok is lépést tarthatnak a fiatalabb generációval. Legyen igazuk!

3. A mesterséges intelligencia felemelkedése: Az elemzők szerint a gépek azon túl, hogy tanulnak az emberektől, tanácsadókká is válnak számukra.

4. A technológia javíthat az életünkön. Kiutat adhat bizonyos helyzetekből és akár javíthatunk is rajta például a virtuális és kiterjesztett valóságot egyesítő kevert valóság segítségével, amit több területen is új élményekkel gazdagít.

5. A személyes út megvalósításában egyre hathatósabb segítséggel szolgál a technológia.

samsung jóslat

6. Új trendet jósolnak a viselhető eszközök terén, méghozzá „digitális tablettákat és lenyelhető eszközöket”.

7. „Hálózatba kapcsolt család”, vagyis, hogy az élet kihívásaiban a családok is technológiai újításokat hívják segítségül.

8. A több érzékszervre is ható eszközök, funkciók fejlődése.

9. „Nanotechnológia a tévénkben: A nanotechnológia, ezen belül is a kvantumpont-részecskék lesznek az okos anyagok következő szupersztárjai. A várakozások szerint ezek az apró részecskék vezetnek el a következő generációs televíziós technológia, majd az egészségügy forradalmi újításaihoz.”

10. A telefon állandó nézegetése helyett olyan eszközök, megoldások terjedhetnek el, amitől megkaphatjuk a megfelelő jelzést, anélkül, hogy a figyelmünket állandóan rabul tartaná.

Az előrejelzésekből több pont is olyan, aminek valóban már most láthatóak előjelei, tehát mégsem a tech horoszkóp decemberi jóslatát olvashattuk.

Forrás: Samsung

Kapcsolódó cikk:
Magyarországon a nőket jobban érdeklik a technológiai újítások
Új, korallkék Galaxy S7 és S7 edge érkezik
A Note 7 szomorú története

Bejegyzéshez kapcsolódó címkék:
, , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..