A spanyol Barbie Audival jár…

audi karácsony
Az Audi megrendelésére csajos, karácsonyi reklámfilmet készítettek. Végre a nők vezethetnek! Valami változik hölgyeim, ha már Barbi Audi R8-cal jár.

A spanyol Proximity Barcelona ügynökség készített egy Audi karácsonyi reklámot, a cég spanyol képviseletének megrendelésére, egy Barbie babával.

A dolognak viszont van más érdekessége is amellett, hogy az animációs filmek kedvelőinek és a gyerekeknek mindenképpen tetszeni fog. Egészen új dimenzióba helyezik a nemi sztereotípiákat a spottal.

Már eleve maga az, hogy vannak a lány és vannak fiú játékok, egyesek szerint eleve vitaalapot képezhet. Elvégre miért is ne játszhatna egy lány fiú játékokkal és fordítva? – hangoztatják harcos feministák. Bár szerintem minden gyerek úgyis azzal játszik, amihez kedve van, azért egyértelmű, hogy a szülők is inkább a társadalmi preferenciák alapján választanak karácsonyi ajándékokat a gyerekeknek.

Itt viszont az Audi most egy kicsit megkavarja a történetet, ugyanis a lányjátékok igazi szimbóluma, a Barbie baba – a reklámban Zoe/Nicole, a jogdíj-vitákat elkerülendő – többre vágyik egy hintónál. Sőt, mikor átmegy a fiú játékok közé még ott is válogat a járművek között, míg megtalálja az Audit. Ezzel aztán egy kalandra indul. Persze érdemes figyelni közben a tabudöntögető apró jelentekre is, a teázgató katona és a gördeszkás My Little Pony, legalább annyira lázadók, mint a sportautót vezető szőke…

A spot címe: „A baba, aki vezetni akar”. Íme:

Bejegyzéshez kapcsolódó címkék:
, , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..