Yearcompass: Így zárd le a 2016-os évet!

yearcompass
Idén már 4. éve, hogy elbúcsúzom az előző évtől. Nem csak pezsgőt bontok és vigadok, hanem lezárom, ami mögöttem van. Te is megteheted, akár digitálisan is!

Yearcompass neked, nekem, mindenkinek!

Technológiai beállítottságom ellenére is szeretek kézzel írni. Számtalan tanulmány mutatott rá a kézírás fontosságára és bennem valahogy jobban megmarad, amit kézzel leírok. Ezért nagyon galád módon az évrendező/évbúcsúztató füzetemet én ki szoktam nyomtatni. (Ezúton is elnézést a szegény fáktól!)

Viszont idén már digitálisan is kitölthető, ezért különösen ezt a formát bátran ajánlom mindenkinek. Ám mielőtt ennyire előreszaladnék, azért leírom bővebben, hogy mi is ez.

yearcompass

Az évrendező füzet

Bár a főleg bal agyféltekés tevékenység, a racionalizmuson alapuló tech téma nem feltétlenül áll közel a lélek dolgaihoz – tisztelet a kivételnek a kreatív, alkotó területek esetén. Mint ezen a vonalon tevékenykedő valaki, nekem mindenképpen kapcsolódik a tech és az érzelmi, kreatív oldal.

Ám lehet olyan, akinek ez kicsit hajánál fogva előrángatott téma. Ennek ellenére késztetést éreztem, hogy legalább a Szubjektív rovatba közkinccsé tegyem ezt a lehetőséget. Az évrendező füzet címe „Előtted az év”, de egyformán szól a mögöttünk és az előttünk álló évről. A lezárása, elengedése a réginek, közben pedig nyitás az új felé.

A Yearcompass egyébként egy nemzetközi mozgalom. A füzetet 2013 óta teszik közzé nyilvánosan. Ez az egész kivételesen nem a pénzről szól, hanem kizárólag az egyének életéről, terveiről, megvalósított és előttük álló céljainak meghatározásáról, rendezéséről és törekvéseiről. Az év lezárásáról. A mozgalom neve szó szerinti fordításban éviránytűt jelent, ami még kifejezőbb is.

Adott egy letölthető és kinyomtatható, vagy immár digitálisan is kitölthető füzet, amiben különféle kérdéseket és kitöltendő rubrikákat találunk. Neki lehet esni egyedül (én például így szoktam), de társasággal is (erre 2-10 főt javasolnak a készítők), mindenkinek szájíze szerint.

yearcompass

Mit nyerhettek?

Rend
A fejetekben, a szívetekben, az előző évetekben és rendezetten kezdhettek bele a következő évben, letisztázva olyan dolgokat, amik talán még homályosak.

Egy lépés a megvalósulás felé
A gondolatok teremtőerejét nem szabad alábecsülni, akármilyen furcsán is hangzik ez egy tech újságíró tollából. Meggyőződésem, hogy minden valóra vált terv „papíron” (digitálisan vagy kézzel írva, firkálva vagy rajzolva) kezdődik. Vagyis, ha leírsz valamit, már eggyel közelebb kerülsz ahhoz, hogy valósággá váljon.

Veszítenivaló
Ugyanakkor veszíteni való, némi rászánt időt leszámítva, nincs. Bár csak magam nevében mondhatom, én még mindig csak nyertem ezzel. Évről évre egyre többet.

yearcompass

Próbáljátok ki, egyedül vagy barátokkal!

Itt találjátok a Yearcompass mozgalom magyar nyelvű oldalát: Yearcompass weboldal
Itt tölthetitek ki digitálisan az idei évrendező füzetet: Évrendező digitális
Itt tölthetitek le az A5 formátumú nyomtatható füzetet: Évrendező A5
Itt tölthetitek le az A4 formátumú nyomtatható füzetet: Évrendező A4

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..