A szépségápolás jövőjével ismerkedünk – Jöjjenek az okosok!

szépségápolás ces 2017
Idén is megrendezésre kerül a CES, elektronikai kiállítás Las Vegasban. Nézzük, mit várhatunk 2017-ben az okos szépségápolástól!

Okoshajkefe

Egész megnyugodtam, hogy ez sem maradhat ki a szórásból. A minap is épp azon gondolkodtam, hogy annyira buta a hajkefém… Kéne egy okosabb!

Hát, nem.

A Withings, a L’Oréal kutató laborja és szintén a L’Oréal professzionális hajápoló családja, a Kérastase közös erővel fejlesztettek egy Wi-Fi-vel és Bluetooth-szal felszerelt hajkefét. Ez az okoskefe egész egyszerűen „figyel” a felhasználó fésülködési mintáira.

A Hair Coach elnevezésű újdonságot gyorsulásmérővel, giroszkóppal és mikrofonnal is felszerelték. Ezekkel a szenzorokkal rögzíti, majd analizálja a felhasználó hajápolás szokásait. Milyen erősen fésülködünk, mennyire károsodott a haj, mennyire száraz stb. Még olyan érzékelőkkel is ellátták, hogy tudja száraz, vagy nedves hajhoz használják. Az összes adatot egy telefonos alkalmazásban rögzíti és teszi elérhetővé.

Nincs többé gond, csak gyönyörű haj… Várhatóan idén ősztől kerül kereskedelmi forgalomba, bár az közel sem biztos, hogy hazánkban is, az árakról pedig még nincs információ.

szépségápolás ces 2017

Okostükör

Tükröm, tükröm mondd meg nékem… Na, ez megmondja a tutit! Méghozzá kíméletlenül. Egyszerre válik valóra egy szépségápolási álom és egy rémálom. Az álom, hogy valaki elemezze és megmondja, hogy mi a baj a bőrünkkel és mit használjunk rá. A rémálom, hogy – lévén egy gép – kendőzetlenül felfedi az összes csúnyaságot, amit amúgy nem akartunk hallani.

Ráncok, pattanás, tág pólusok, szarkalábak, fénylő bőr? Mindről tudni fogunk, de legalább egyszerre megoldást is kaphatunk rá. A tükör segít jobb, bőrünknek megfelelőbb szépségápolási termékekre váltani, ha a jelenlegiek nem jók a bőrünknek. Sminket és frizurát is ajánl, az arcformát is elemzi akár. Sőt, egy okosmérleggel összekapcsolva nem áll meg nyaktól felfelé! (Na, ez az igazi rémálom!)

szépségápolás ces 2017

A HiMirrornak 2 változata is létezik a Basic és a Plus. Az utóbbi fénystimulációra is képes. Ez azt jelenti, hogy előre beállítható, hogy milyen fényviszonyok várhatók ott, ahova igyekszünk. Így ehhez mérten javasol sminket például. Valamint nagyobb tárhellyel is rendelkezik egyszerűbb felszereltségű társánál.

Az adatok biztonságára külön ügyeltek, valamint mozdulat- és hangirányítással is felszerelték az okostükröt. Ha mindez mégsem lenne elég, akkor még streamingre is képes, és zenét is tud lejátszani.

Szóval, ennyit a rossz megvilágítású fürdőszobák elavult, buta tükreiről! Az előrendelési ára 259 USD. Ja, és persze ehhez is van alkalmazás, de ez már nagyjából alap egy okoseszköznél.

 

Okosfogkefe

Képzeljünk el egy fogkefét mesterséges intelligenciával (AI)! Az én elképzelésem szerint ez kb. olyan lenne, hogy dumál nekem, miközben mosom a fogam. Majdnem, de nem egészen! Sajnos nem dumál, szóval semmi sci-fi filmes életérzés. Egyszerűen csak egy appon keresztül megmondja, hogy jól mosom-e a fogam.

Lényegében ez egy elektromos fogkefe, amit felszereltek mindenféle szenzorral, ami rögzíti, hogyan sikáljuk a fogunkat. Jól, vagy rosszul, erősen, vagy épp túl gyengén. Az adatokat – nagyon meglepő módon – továbbítja egy mobilalkalmazásba, ami tolmácsolja nekünk a tutit.

A gyártó cégnek, a Kolibreenek nem ez az első extrákkal felszerelt elektromos fogkeféje, és elnézve a korábbiakat nem is az utolsó. Még tényleg eljöhet, hogy egyszer csak megszólal az a fogkefe és édes kis semmiségeket suttog, miközben „fogkefélünk”.

Az Ara névre hallgató szerkezet márciustól lesz kapható az Amerikai Egyesült Államokban, az ára előrendelve 80, forgalomba kerüléstől már 130 USD. Különben, viccet félretéve, hasznos darabnak ígérkezik!

Forrás: The Verge

Kapcsolódó cikk:
A Panasonic-nak köszönhetően elérkezett az okossmink ideje

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..