10 éve mutatták meg a világnak az első iPhone készüléket

első iphone
Gondoltátok volna, hogy az iPhone már 10 éves? Írhatnánk, hogy nem is látszik rajta, de szerencsére igen.

Azt hiszem, nyugodtan kijelenthetjük, hogy ez a világon az egyik legelterjedtebb (1 milliárd eladott készülék világszerte!) és egyik legkedveltebb darab, amellett, hogy bizony borsos áron kínálják.

A megálmodója, Steve Jobs ugyan nem sokat élvezhetett a „gyermeke” sikereiből, de nagyon pontos víziót festett róla, már akkor, amikor bemutatta. Az első bemutató alkalmával 3 az egyben készüléknek jellemezte, a cég akkori sikertermékéhez, az iPodhoz hasonlította – vagyis egy zenelejátszóhoz, ami egy telefon is egyben és egy internetes eszköz. Jobs az akkori elmondása szerint egy olyan készülékről álmodott, ami lényegében egy számítógép a zsebünkben.

első iphone

Noha a bemutatón a leírás stimmelt, Steve Jobs akkori víziója azért sokkal jobban hasonlít a mostani iPhone-okra. Az első iPhone a 2G még nem igazán volt sikeres. Sőt, az ezt követő 3G sem. Ám a 3GS modellnél megtörtént az áttörés, az iPhone 4-től pedig óriási sikerszéria kezdődött (iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6 és iPhone 6 Plus), ami csak az iPhone 6s és 6s Plus megjelenésekor kezdett csillapodni. Majd az iPhone SE ugyan adott egy kis löketet, hiszen sokan visszavárták az iPhone 5 méretű készüléket, ami a 6-osok megjelenésével kikerült a termékpalettáról. Ám az iPhone 7 és 7 Plus-nál erősen megtörni látszott az érdeklődés az egyre csökkenő fejlesztések és a szabályosan felhasználó-ellenes változtatások miatt.

A tízéves évfordulóra az Apple valami igazán nagy dobással készül a hírek szerint, de a pletykák egyelőre sokféle funkcióról szólnak és az Apple az utóbbi években nem nagyon volt híres a forradalmi újításokról. Idén kiderül, hogy sikerül-e újra fénylő csillagot varázsolniuk az egyre halványulóból.

Forrás: Apple

Bejegyzéshez kapcsolódó címkék:
, , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..