10 teljesen felesleges kütyü

felesleges kütyü
Mitől hasznos és mitől haszontalan egy kütyü? Minden egyéni nézőpont kérdése, de talán mégiscsak van, amikor kissé túllövik a dolgokat.

Akadnak olyan okoseszközök, amik hasznosak. Ugyan eddig is jól megvoltunk nélkülük, de most már megtehetjük, hogy bizonyos nehézségekre egyszerű megoldásokkal szolgáljunk. Jól jön a tűzjelző, ami jelez egy appon, veszély esetén, jó a telefonról állítható termosztát, jó a pulzusmérő, hogy ne lustuljunk. De tényleg feltétlenül kell, hogy pl. a vécépapírtartó üzenjen, amikor kifogy a papír?

Attól, hogy az internetnek és a technológia fejlődésének köszönhetően képesek vagyunk létrehozni és robotizálni dolgokat, biztos, hogy meg is kell tennünk?

1.Az okos serpenyő

Termék: SmartyPans
Ár: 209 USD

A Bluetooth serpenyő felismeri és leméri, amit beleteszel, kiszámolja a kalóriákat és segít a főzésben. Ráadásul jó darabig nem kell tölteni sem.

felesleges kütyü

2. Az okos fogkefe

Termék: Oral-B Pro 8000
Ár: 49 990 Ft

Szintén Bluetooth eszköz az Oral-B Pro 8000 elnevezésű elektromos fogkeféje. Egy appon keresztül utasítgat, hogyan mosd a fogad.

felesleges kütyü

3. Az okos villa

Termék: HAPIfork
Ár: 79 USD

Íme egy fogyókúrás villa, ami nagyjából ugyanúgy csesztet, mint a fogkefe. Csak ez azt figyeli mennyit és milyen gyorsan eszel.

felesleges kütyü

4. Az okos… izékavics… stresszmérő

Termék: Spire
Ár: 99,95 dollár

Ez egy olyan kis kütyü, amit magadon kell viselned állandóan, figyeli a légzésed és ebből rájön, ha stresszes vagy. Természetesen figyelmeztet, ha esetleg nem vetted volna észre… Miután megtanultál fogat mosni és enni, ez megtanít lélegezni.

felesleges kütyü

5. Az okos tojástartó

Termék: Egg Minder
Ár: 11,99 USD

A jövő tojástartója egészen biztosan a papír tojástartók trónjára tör majd. Mostantól ilyet kell követelni a piacon Editke nénitől, akitől vásárolni szoktál. Ez ugyanis egy alkalmazáson keresztül elárulja, mennyi tojás van otthon és melyik mikor jár le.

felesleges kütyü

6. Az okos vizespalack

Termék: Hidrate Spark
Ár: 54,95 USD

Kitalálod? Igen. Számolja mennyit iszol. Ezzel elérheted „ivási céljaidat”! Tibi atya biztos örülne egynek, legalább mindig tudná mennyi mise bor maradt még.

felesleges kütyü

7. Az okos jógaszőnyeg

Termék: SmartMat
Ár: 297 USD

Úgy hirdetik, „olyan mintha saját jógaedződ lenne”. A matrac ugyanis figyeli, hogy jól végzed-e a gyakorlataidat és, ha nem, akkor jelzi a mobilodra, vagy tabletedre, amit végig magad mellett kell tartanod ehhez.

felesleges kütyü

8. Az okos tampon

Termék: my. Flow
Ár: N/A

Ez a Bluetooth eszköz egy appon értesít, hogy mikor kell kicserélni a tampont. Ezzel mindent le is írtam.

felesleges kütyü

9. Az okos ugrálókötél

Termék: SmartRope
Ár: 79,99 USD

Az ugráló kötelezés nagyon hatékony zsírégető gyakorlat. Egyáltalán nem könnyű. Egyetlen titka van: csinálni kell. Sokszor, sokat. Fizikailag megterhelő. Akár van rajta szépséges – és eléggé félreérthető – króm fogantyú, ledek és kalóriaszámláló, akár nincs.

felesleges kütyü

10. Az okos borospalack

Termék: Kuvée
Ár: 199 USD

Ezt a tartót lényegében a boros palackra kell ráhúzni, amitől már kissé érthetetlen a szerkezet. Leolvas minden infót a címkéről és a rajta lévő LCD kijelzőn jeleníti meg ezeket, ráadásul a kibontott üveg tartalmának az állagát 30 napig is képes megőrizni. Szóljon, aki érti mire jó.

felesleges kütyü

Forrás: Thrillist

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..