Meitu alkalmazás: Akarsz manga tündér lenni?

meitu
Ez az alkalmazás 2017 első őrülete. És csajok, ezt tényleg imádni fogjátok! A szuper retusált szelfik mellé, még festményt is készíthettek magatokról.

Lehetsz sellő is…

A Meitu egy app és egy fejlesztő cég is. Ennek azért van jelentősége, mert ezek után biztosan ki fogunk még próbálni tőlük további alkalmazásokat. Természetesen megosztva olvasóinkkal a tapasztalatokat.

meitu

Nézzük is a cégnévvel megegyező alkalmazást, ami elérhető iOS és Android készülékekre is! Ingyenes és állítólag Kínában ezt imádják a legjobban, de már most futótűzként terjed. Mondjuk, ez könnyen elképzelhető, mivel éltre kelti az ember lányában lakó tündért…

Jó egy kicsit túlzom. Az viszont tény, hogy nagyon nevettem, miközben próbálgattam. Az előre beállított szűrőkkel nagyon előnyös szelfiket készíthetünk, de ha ez nem lenne elég, utána még alaposan retusálhatjuk is a művet.

meitu

Egyetlen szabály, hogy a hajunk a fülünk mögött legyen. Vagyis jól látszódjon az arcunk.

Ebből az appból nincs olyan, hogy rossz kép kerül ki, vagy marad egy pattanás az orrunkon… Ám ez még csak a kezdet. A rém egyszerű kezelőfelületen készíthetünk nagyon bjútiful „kézzel festett” (pedig nem is) képeket önmagunkról, ahol végre egy-két mozdulattal manga vagy anime karakterekké avanzsálhatunk, és hatalmas szemekkel nézhetünk a világra buborékok vagy rózsaszirmok közül. Az elkészült művekből pedig kollázsokat és posztereket is létrehozhatunk.

Ha a cukiságot mérni lehetne, akkor az ebből az appból kikerülő művek egészen biztosan kiakasztanák az erre kifejlesztett műszert. Még akkor is, ha egy borostás férfiarc kerül a kamera elé… Garantáltan édivé varázsolja őt is.

Mindenképpen próbáljátok ki!

Frissítés! Figyelem! Fontos!

Az alkalmazásnál biztonsági kockázatok merültek fel, amit a legtöbb külföldi médium teljesen felfújt, de úgy érzem korrektnek, hogy ezt leírom.

Bizonyos biztonsági szakemberek azt állítják, hogy az app a telefonról adatokat továbbít a fejlesztőnek, ami biztonsági kockázatot jelent. Állítólag iOS-nél, vagyis iPhone készüléken használva ez nem nagy tragédia, mert nem képes nagy adatbegyűjtésre. Ellenben Androidon több adathoz is hozzáférnek a felhasználóról, bár ehhez jogosultságot is kérnek – mivel muszáj nekik. De mit is jelent ez?

Nos, azt jelenti, hogy marketing célból adatokat gyűjtenek, amit feltehetően eladnak vagy saját részere felhasználják. Bár nem vagyok biztonsági szakember, de szupertitkos kém sem, szóval részemről teszek rá, hogy egy kínai cég milyen marketing adatokat gyűjt be rólam és megtudja-e, hogy Jailbreak van-e a készülékemen, vagy nincs. Én személy szerint az androidosok helyében egyszerűen nem adnék jogosultságot az appnak semmi máshoz, csak a fotókhoz és a kamerához. Ha pedig így nem működik, akkor törölném.

Személyes véleményem, hogy túl nagy feneket kerítettek ennek az egész biztonsági ügynek. Az Apple-nél és a Google-nál durvábban egyik cég sem gyűjt adatokat és használja fel marketing célokra. Nem tudom láttatok-e már olyat, hogy rákerestetek valamire a Google keresővel, és utána úton útfélen megjelent a hirdetése az adott dolognak, terméknek. A YouTube-tól kezdve, az oldalakig, ahol a Google helyez el hirdetéseket. Ezek az úgynevezett követő reklámok szerintem nagyon sok jogi kérdést vethetnének fel.

Ezek alapján – a felelős újságírás jegyében – nem bíztatok senkit arra, hogy mindenképpen próbálja ki az appot, de részemről én megtettem, tetszett, jól szórakoztam.  És ki fogok még tőlük próbálni mást is.

Letölthető:
Play áruház
App Store

Tags from the story
, , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .