Magyarokkal fejlesztett a Samsung

színtévesztő
Magyar kutatócsoporttal közös munka eredményeképpen a színtévesztők is megfelelően láthatják végre a színeket. Igazi innováció!

Talán sokan nem is pontosan tudják mit jelent színtévesztőnek lenni…

Sőt, néha maguk az érintettek sincsenek tisztában azzal, hogy egyáltalán érintettek. A Samsung közleménye alapján, a világon nagyjából 300 millióan, csak Magyarországon pedig majdnem félmillióan „a teljes színskála csak egy bizonyos részét látják”. A férfiakra sokkal nagyobb arányban jellemző 8%-uknál áll fenn a probléma, a nőknél csak 0,5-1%.

A probléma lényege, hogy az érintettek, mivel egészen kis különbséget látnak a vörös és a zöld színek között, így meglehetősen bonyolult számukra a színek megkülönböztetése. Ez pedig az életminőséget is befolyásolhatja, hiszen emiatt az észlelés és a reakcióidő kitolódik, és ezzel együtt a döntéshozatal is lassabb.

színtévesztő

A magyar kutatócsoport, a Colorlite® hosszú évek munkájával kifejlesztett egy módszert, aminek segítségével egész pontosan megállapítható a színtévesztés típusa és mértéke. A csoport közreműködésével pedig létrehozták a SeeColors mobilalkalmazást és a SeeColors Smart TV alkalmazást.

Az app képes diagnosztizálni a színtévesztést és annak milyenségét, sőt képes arra, hogy utána a kapott értékeket továbbítsa az okostévé alkalmazásba, ami ezekhez kalibrálja a tévé színeit. Így a színtévesztők is megélhetik ugyanazt a színélményt televíziózás közben, amit bárki más.

Bejegyzéshez kapcsolódó címkék:
, , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..