6 rövid tipp iPhone-hoz

iphone tipp
Apró, de annál hasznosabb trükkök! Idegesítő jelzések kikapcsolása, emojik gyorsabban, spórolás a mobiladattal, és még néhány más, egyszerű megoldás.

Kapcsold ki az idegesítő piros jelzéseket!

Bár alapvetően jó dolog, ha látod az appok ikonjain, ha például nem fogadott hívásod, vagy elszalasztott üzeneted van. De vannak olyan alkalmazások, ahol folyton ott figyel a jelzés, mert van 40 olvasatlan e-mailed, vagy valamelyik app folyton így figyelmeztet.

Jó hírem van: minden alkalmazásnál külön ki tudod kapcsolni ezeket! A kis piros jelzést egyébként „jelvénynek” hívják. A következő módon kapcsolhatod ki:

Menj a Beállításokba, ott keresd az Értesítéseket. A menüpontba belépve, az alkalmazásaid listáját látod, itt ki kell választani azt, amelyiknél ki akarod kapcsolni a jelvényeket. Majd a Jelvények-alkalmazásikon menüpont melletti csúszkával ki tudod kapcsolni!

Extra-tipp: Ugyanitt egyéb jelzésekre vonatkozó beállításokat is elvégezhetsz. Neked tetszően beállíthatod, hogy az adott alkalmazás jelzése megjelenjen-e zárolt képernyőn, milyen hangjelzést adjon, megjelenjen-e az Értesítési központban. Sőt, a jelzés stílusát is beállíthatod a szemléltető kép kiválasztásával!

iphone tipp

Készíts fotót videófelvétel készítése közben!

Videózól, de közben készítenél fotót is? Semmi akadálya. A videófelvétel piros gombja mellett látható fehér gombbal bármikor megteheted, anélkül, hogy a videófelvételt meg kellene közben szakítanod.

iphone tipp

Emojik egyszerűbben

Unod folyton kikeresgélni azokat az emojikat, amiket a leggyakrabban használsz? Rendelj hozzájuk billentyűparacsot, vagy pontosabban csereszöveget! Így nem kell mindig külön kikeresgélni, elég, ha leütöd a hozzá tartozó billentyűket és máris ott a kedvenc emojid!

Menj a Beállításokba, ott keresd az Általános menüpontot, azon belül pedig a Billentyűzetet. Ott a Csereszöveg opcióba belépve, a jobb felső sarokban egy plusz jelet találsz. Kifejezéshez az emojit, a Billentyűparancsnál pedig a kódot, ami előcsalja. Ez a képen a „hh” parancs lesz.

iphone tipp

Szelfizés profi módra

Végre sikerült felvenni a megfelelő pózt a megfelelő szelfi-készítéshez, már csak valahogy meg kellene tudni nyomni a gombot? Használd a fülhallgatód exponáló gombnak! Szelfizés előtt csatlakoztasd a telefonhoz kapott Earpods-ot, majd mikor képet készítenél, nyomd meg a plusz vagy mínusz gombot! Na, jól sikerült a kép?

Kapcsold ki a felesleges mobiladat forgalmat!

Fogalmad sincs hogyan megy el az adatkereted fele már a számlázási időszak első pár napjában, pedig nem is nézegettél YouTube videókat? Az iPhone igazi adatzabáló! Különösen, ha az alkalmazások frissítését akármikor végezheti, illetve bizonyos alkalmazások is sunyi módon csak úgy falják a mobiladatot. Amennyiben nem korlátlan a kereted, tegyél rendet köztük, ha nem akarod, hogy gyorsan kifogyj!

Megszabhatod, hogy mely appok használhatják a mobil adatforgalmad, és melyek nem. A különféle üzenő és térkép alkalmazásokat érdemes engedélyezni, ám a többit, különösen az App Store-t, jobban teszed, ha szépen letiltod. Akkor talán kitart a hó végéig a rendelkezésedre álló adatmennyiség.

iphone tipp

Titkosítsd üzeneteidet!

A telefonod mindig szem előtt van a munkahelyeden és unod, hogy a kollégák mindig azt lesik, mit kaptál üzenetben? Szúrj ki velük, és távolítsd el az üzenetek előnézetét!
Menj a Beállításokba, ott keresd az Értesítések menüpontot, azon belül válaszd az Üzenetek appot! Az Előnézetek megjelenítése opción belül három választási lehetőséget is kínál: Mindig, Amikor fel van oldva vagy Ki. Használd a számodra legmegfelelőbbet!

Bejegyzéshez kapcsolódó címkék:
, , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..