Intim tech – Miben segíthet a nőknek a technológia?

intim tech
A technológiai fejlődés eljutott az intimitás területére is és az itt adódó problémák megoldásában is segítheti a nőket. A kérdés csak az kérünk-e belőle?

Aki azt hinné, hogy vannak olyan területei az életünknek, ami tabu a fejlesztőknek és feltalálóknak, nos, akkor téved. Bizony, hogy kevésbé a kirakatban lévő területeken is gőzerővel folynak a fejlesztések.

Női higiénia, ciklus, gyermekvállalás, szexuális élet. Mind, mind gyakran tabuként kezelt témák, de szerencsére a tech ipar nem olyan szemérmes, mint a mainstream média.

Korábban már olvashattatok nálunk a menstruációs görcsöket csökkentő Liviáról, vagy a Las Vegasban, a CES-en sikert aratott, anyatejnyerő kütyüről, a Willow-ról. Ám ezek „csak” a legnépszerűbbek voltak.

Tabudöntögetés

Igaz, a népszerűsítés és a fejlesztésre kapott pénz ebben a témában azért lényegesen kevesebb. Noha az Indiegogon találni intimtechnológiai eszközöket, a másik neves startupokat felsorakoztató oldal, a Kickstarter egy kissé tagadásban van az üggyel kapcsolatban.

A Kickstartert évek óta támadják amiatt, hogy pl. a vibrátor projekteket visszautasítják. Ám pont tavaly novemberben történt meg egy nők által nőknek fejlesztett kis gyönyörszerkezettel, hogy átment a rostán. A Fin elnevezésű eszköz ezzel lényegében történelmet is írt, ami a Kickstartert illeti. Bár az igazsághoz tartozik, hogy a Kickstarteren forradalmat olyannyira nem indított el, pedig mindössze egyetlen nap alatt összehozta a tömeggyártáshoz szükséges összeget.

intim tech

Vibrátorok

A gyártó, a Dame ennek ellenére a következő termékük kampányát, egy párok számára használható vibrátorét, az Evat már az Indiegogón indította el. A Fint viszont a Kickstarteren összehozott pénzből már saját weboldalukon értékesítik.

Egyébként az alkalmazással irányítható vibrátor már nem újdonság a piacon, a We-vibe 4 Plus már kapható egy ideje. Ez a kütyü, amiből több mint 2 millió darabot adtak el, egészen távolról is irányítható. Ennek persze megvan a maga hátrányai is! Két hacker egy előadáson szemléltette, hogy hogyan tudják átvenni felette az uralmat. Ez pedig képzeljük csak el milyen kínos lehet!

intim tech

Mélyizmok

A vibrátorok mellett az intim mélyizmok erősítésére is használható a technológia. Ezt bizonyítja be a Perifit. A dolog lényege a szokásos klisé: egy eszköz és egy ezzel összeköttetésben lévő app. Ám innentől már egy picit rendhagyóbb a történet. Az alkalmazásban játékok közül lehet választani, amiket a felhasználó az intim izmaival irányíthat, megvalósítva ezzel a mélyizom tornáját.

Okostamponok

Szintén érdekes kezdeményezés volt tavaly és az azt megelőző évben két okostampon próbálkozás is. A 2015-ös fejlesztésű Pusshy inkább a ciklus közösségi oldalára és egészségügyi adatok begyűjtésére ment rá. A tavalyi my.Flow egy sokkal praktikusabb szempontot vett figyelembe, arra figyelmeztette a felhasználót, hogy mikor kell tampont cserélnie. Mindkét eszköz Bluetooth-on kommunikál egy alkalmazással. Igazából egyik sem ért el átütő sikert, és ennek tulajdonképpen érthető oka is van.

intim tech

Kell ez nekünk?

Elvégre, mi nők, egyébként is hajlamosabbak vagyunk idegenkedni az okoseszközöktől és kütyüktől. Ehhez jön hozzá, hogy bár vannak olyan területek, ahol az újítás jó, hasznos és tényleg megkönnyítheti az életünket, de van, ahol egyszerűen nem kérünk belőle. Vagy csak lassabban adagolva… Mert talán örülünk egy menstruációs görcsoldónak, ha valóban használ, de lehet, hogy még nem készültünk fel egy okostamponra.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..