Február 7. a biztonságos internetezés világnapja!

internetezés
Ezen a napon mindenki figyelmét szeretnék felhívni az internet veszélyeire, különös tekintettel a gyerekek védelmére.

Az Európai Unió Safer Internet Program hazai konzorciumának tagjai (Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány és a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt.) különösen kiemelnék, hogy mennyi veszély leselkedik a gyermekekre az interneten.

Éppen ezért a mai napon (2017. február 7.) kerül megrendezésre a Biztonságos Internet Nap rendezvény is, a budapesti Berzsenyi Dániel Gimnáziumban. A világ 120 másik országához csatlakoznak a mai programmal. A helyszínen szakmai beszélgetés és a témával kapcsolatos programok várják az érdeklődőket.

Fontos feladat a böngészés közbeni tudatosság növelése, a tájékoztatás a veszélyekről és az alapszabályok megtanítása a gyerekek mellett a szülőknek és a tanároknak is.

A Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. (NISZ Zrt.) működteti a Biztonságosinternet Hotline-t, ahol a káros, illegális és jogsértő tartalmakat lehet bejelenteni.

Forrás: MTI, saferinternet.hu

Bejegyzéshez kapcsolódó címkék:
, , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .