Ilyenek lesznek a jövő divatfotózásai?

divatfotózás
StyleShoots Live: Nincs fotós, nincsenek asszisztensek, minden robotizált, csak egy stylistra és egy modellre van szükség.

StyleShoots Live: a jövő fotóstúdiója

Egy divatfotózás időigényes feladat és több ember munkáját is követeli. A StyleShoots azt ígéri, hogy többet a fotózásra és a fényekre nem lesz gondja, azoknak a cégeknek, melyek megvásárolják tőlük terméküket.

A Live valójában egy robotizált fotóstúdió, ahol már nincs szükség a fotósra és a csapatára. A gép érzékelői segítségével állítgatja a fényeket, a világítást, a szögeket és használja a kamerát, ami egyébként egy Canon 1DX Mark II profi fényképezőgép. Képeket és videókat is képes készíteni a modellről. A helyszínen összesen egy plusz főre van szükség ahhoz, hogy a stúdiót egy iPadről irányítsa. A feltaláló szerint erre a feladatra innentől egy stylist is alkalmas lehet.

divatfotózás

A masina az elkészített fotókat rögtön átpakolja minden olyan formátumba és felbontásba, ami a különböző területeken szükséges: a közösségi oldalakra alkalmas képektől egészen a webshopokba valókig. A fotón látható fehér háttér ellenére, akármilyen más hátteret is lehet használni.

Persze ez egy profi stúdió, céges és speciális használatra, különösen webshopok számára vagy katalógusok fényképezéséhez lehet hasznos. Amennyiben viszont különleges igényekkel áll elő, és külső helyszínre van szüksége adott megrendelőnek, akkor nem alkalmazható. Így a fotósoknak nincs oka félelemre, hogy kiszorulnának a divatpiacról.

Forrás: Styleshoots

Bejegyzéshez kapcsolódó címkék:
, , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .