Olcsóbb internet, Wi-Fi hotspotok országszerte és 5G királyság

olcsóbb internet
Szerdán jelentette be a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos, hogy jövőre megint csökkentenék az internethasználat áfáját.

Jövőre olcsóbban lehetne internetezni!

Legalábbis a tervek szerint egyelőre így van. A Digitális Jólét Program (DJP) 2017-2018-as munkatervében foglalt pont, hogy 2018 januárjától az internet szolgáltatások áfatartalma 5 százalékra csökkenjen.

Deutsch Tamás számolt be a tervről, amit véleménye szerint a kormány már nyár előtt elfogadhat. Ez lényegében azt jelentené, hogy a vezetékes és mobil internetdíjak áfája alaposan csökkenne. A kezdeti 27 százalékot már így is csökkentették 18 százalékra, amit most 5 százalékra mérsékelnének.

További pontjai a DJP-nek 2017 végén, 2018 elején szoftver alapcsomagot is biztosítanának. „A Digitális Jólét Nonprofit Kft.-n keresztül lesznek elérhetők ingyenesen az elsősorban nyílt forráskódú, vagy arra épülő szoftverek, e-learning képzések, támogató szolgáltatások.”

Talán sokan ezt nem is gondolnák, de a magyar mobilinternet hálózat a 3. legfejlettebb a világon. A DJP további pontja, hogy az év közepén létrehozzák az 5G koalíciót, így akár Magyarország az 5G hálózati fejlesztések európai központjává is válhatna.

Egyébként országunkban erőteljes hálózatfejlesztés folyik, a szupergyors internet program keretében 2018 végére már minden magyar háztartásban elérhetővé válhat a legalább 30 Mbps sebességű internet. Valamint szintén 2018 végére már minden magyar településen lesz legalább egy ingyenes Wi-Fi pont. Ez jelenleg is már közel 1000 településen így van.

Forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..