A Lego a NASA-nál dolgozó nők előtt tiszteleg

nasa
Az első ember a Holdon, űrturisták, kutyák az űrben… A nőkről viszont nem igazán esett szó a témában eddig! Most érkeznek a NASA hölgyei.

Nők a NASA-nál

Noha az űrkutatásban is voltak és vannak jelentős női nevek, mégsem ismerjük őket, nem hallottunk róluk. Pedig napjainkban kiemelt figyelmet kap a téma, hogy a nők igenis gondolhatnak karrierépítésre a természettudományok világában, a tech iparban, a műszaki tudomány terén, a matematikában. Vagy sok más olyan területen, ami korábban igen ritkán merült fel a fejekben a női nemmel kapcsolatban.

Most azonban ezen a téren is változás mutatkozik. A Lego Ideas egy olyan fórum, ahol a Lego cégnek ötletekkel és koncepciókkal lehet megmutatni, hogy milyen témákra lenne igény. Ám az egész nem olyan egyszerű, ahogy hangzik, mivel egy projektnek legalább 10 000 támogató kell, ahhoz, hogy a Lego Felülvizsgálati Bizottság elé kerüljön. Utána még az ő döntésükön múlik a projekt további sorsa.

A Maia Weinstock (MIT News megbízott szerkesztője) által benyújtott a „Nők a NASA-nál” projektje vette az akadályokat és elfogadták február 28-án. A NASA hölgyei Margaret Hamilton, Katherine Johnson, Sally Ride, Nancy Grace Roman és Mae Jemison. A projektben a hölgyeket olyan kiegészítő környezettel jelenítették meg, ami a saját szakterületükhöz tartozott, vagy a róluk készített képek szolgáltak alapul.

A végleges verziókról, ahogy végül gyártósorra kerülnek a „NASA hölgyek” még nincs információ. Az azonban bizonyos, hogy a Lego gyártani fogja őket. Ezzel is megmutatva a kislányoknak, hogy az űrkutatás nem csupán egy férfi terület és igenis álmodhatnak nagyot.

Forrás: Popsugar

Bejegyzéshez kapcsolódó címkék:
, , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..