Ez a táska egy gombnyomással kitisztítja a cuccaidat

edzőtáska
Na ne már! - mondanánk rögtön. Pedig de! Valljuk be, az edzőtáskáknak van egy jellegzetes szaga, és egy ilyen megoldás nagy könnyebbséget jelenthet bárkinek.

Egy táska, ami fertőtleníti, amit beleteszünk?

Hogy a manóban lehetséges ez? Talán egy kis beépített mosógép van benne? Egy mosómaci lakik benne? Vagy telenyomják illatosítóval? Egyik sem. Ez a táska UV-C fénnyel és aktivált oxigénnel nyírja ki a mindenféle kórokozókat, ám közben ettől a ruhák is frissebbnek tűnnek. (Mondjuk, azért egy terepfutás után senki se várjon csodát!)

Az UV fénnyel a tisztítást már régóta alkalmazzák, például olyan eszközökhöz, amik nem alkalmasak arra, hogy fogjuk és beledobjuk a mosógépbe. Egy karórát, egy telefont, vagy bármilyen használati tárgyat, ami hajlamos „bacisodni” mégsem küldhetünk egy kis mosótúrára.

A Paqsule névre keresztelt táska ránézésre egy unalmas kinézetű sporttáska. Vízlepergető anyaga könnyedén letörölhető, saját magát azért mégsem tisztítja…

edzőtáska

Na jó, de hogyan?

Természetesen, ahogy az okostermékeknél ez lenni szokott, a „tisztítási” folyamat egy alkalmazással is irányítható. Mivel azonban a táskában elhelyeztek egy zsebet kifejezetten a telefonnak kialakítva, így a külső gombon kívül, innen is egyszerűen „irányítható”. Háromféle „mosási” (inkább tisztítási) fokozat van benne: 15, 25 vagy 35 perces. Attól függően választhatunk, hogy mennyire kell a motyóinkat fertőtleníteni, de természetesen a felhasználó automata fokozatot is beállíthat.

A tisztítási folyamat maga úgy zajlik, hogy a táska rövidhullámú ultraibolya fényt bocsát ki a tartalomra, utána pedig ózont állít elő és keringet belül. Mindkét lépésnek van antimikrobiális hatása: A rövidhullámú UV mutagén a mikroorganizmusoknak, míg az aktivált oxigén tönkreteszi a sejtfalaikat. Mivel a folyamathoz nincs szükség semmilyen folyadékra, sem vízre, így nem szükséges olyan tárgyakat kivenni a táskából, amik elázhatnak. De még az ételekre sem ártalmas. Ugyanakkor a tisztítási folyamat végén várni kell további 5 percet, mielőtt kinyitjuk, mert vannak, akik érzékenyek az aktivált oxigénre.

Akkor mosógép már nem is kell?

Ez nem egy új korszak beköszöntét jelzi. Ariel és Tomi még marad. A táska képes kiírtani az organizmusok 99,9 százalékát és mivel ezek felelnek pl. az izzadtságszagért is a ruhákon, így ez is eltűnik. Ugyanakkor a táska tisztítási rendszere a foltokat egyértelműen nem képes eltávolítani, úgyhogy nem helyettesíti a mosógépet. Ám egy jó alternatívát nyújt például az edzőruhák esetén, hogy ne kelljen minden egyes alkalommal kimosni őket.

A termékben egyelőre GPS nincs, pedig az is igazán praktikus lenne, ha be lehetne állítani, hogy amikor elhagyjuk vele a konditermet, lásson neki a munkának. A cég vezetője azonban megnyugtatta az Engadgetet, hogy terveznek hasonló fejlesztéseket.

A termék Kickstarter kampánya április 18-ig tart, a táska ára pedig egyelőre 229 amerikai dollártól indul, de ha kereskedelmi forgalomba kerül majd, akkor 349 dollár lesz. Minden esetre ez egy újabb elképesztő ötlet!

edzőtáska

Forrás: Engadget

Bejegyzéshez kapcsolódó címkék:
, , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..