Kicsit fura, de állítólag segíthet párt találni

párkeresés
Angol dizájnerek a párkeresés klasszikus módját, egy kütyüvel segítenék. Bár nem valószínű, hogy széles körben elterjedhet, de mindenképpen érdekes.

A Ripple leginkább a tengeri rózsára hasonlít

Az utóbbi években egyre nehezebb ismerkedni és párt találni. Okolható ezért az egyre digitalizálódó világunk, vagy az, hogy nagyrészt a mobilunkba feledkezve, néha félzombik módjára közlekedünk a városban (vagy azon kívül). Mindezen még a világ új rendjét és ritmusát követő számtalan app (mint pl. a Tinder), internetes párkereső közösség, és oldal sem enyhít igazán.

A régi flört feeling már oda, a mobilunkkal szívesebben szemezünk, mint a jóképű Marlboro mannel a 6-os villamoson. Akit egyébként észre sem veszünk, mert a Messengeren a csajokkal groupcseten siránkozunk azon, hogy nincs egy épkézláb pasi közel, sem távolban.

A londoni dizájnerek fejéből is emiatt pattanhatott ki, hogy flört szenzort építsenek. Ki tud már manapság személyesen és élőszóban flörtölni? Lájvban mégsem lehet senkit sem szuperlájkolni. Éppen ezért hozták létre a Ripple-t.

párkeresés

Első ránézésére egy extrém válldísznek, vagy valami dizájnos egészségügyi segédeszköznek tűnik, amit a tengeri rózsa inspirált. Nem azt mondom, hogy nem érdekes, vagy figyelemfelkeltő, de azért nem is szokványos. Az eszköz egy érzékelőkkel felszerelt viselhető technológia, ami azt jelzi, ha a viselőjét lopva meg-megnézik. (Bár egy ilyen darabot viselve, azért ez feltehetően nem ritka jelenség.)

Az eszközt négy fiatal formatervező álmodta meg, akik londoni művészeti iskolák hallgatói. A tervezők érzékelőket és gépi látást (computer vision) kombinálták az apró nyúlványokba, melyek rezegnek, amikor kölcsönös vonzalmat érzékelnek egy pár beépített kamerán keresztül.

„A Ripple a testünk viselhető kiterjesztése a jövőbeli randizásért. Felméri, hogy a szobában ki vonzódik hozzád. Amikor talál valakit, visszacsatolást ad, hasonlóan ahhoz az izgalomhoz, amit akkor érzel, ha valaki különlegessel futsz össze. Amennyiben a vonzalom kölcsönös, a csápok reagálnak és mozgásukkal jelzik a két ember közötti varázst.”

Az elkészült prototípus gerincen végigszaladó bizsergéssel jelzi a viselőjének, ha valaki nézi. Így abba az irányba tud fordulni, amerről figyelik. Amikor viszont meg is látja az illetőt, akire az eszköz felfigyelt, a Ripple jelzi neki egy mellkasi dobbanással. Ha pedig kölcsönösen nézik egymást, a Ripple bizseregni kezd.

Az újdonság működése megtekinthető a videóban:

Nem nagyon tudom elképzelni, hogy ez a technológia széles körben elterjedjen és elég nehezen képzelem el magam, ahogy tengeri tündérként keresem a lovagom. De az elgondolás mindenképpen nagyon izgalmas!

Forrás: Techcrunch

Bejegyzéshez kapcsolódó címkék:
, , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..