Kikerült a legrosszabb okostelefonok listája

legrosszabb okostelefonok
A legfrissebb negyedéves jelentés szerint az Apple sokat romlott, az Android pedig sokat javult. Egyre több gond van az iPhone-okkal.

Meglepő eredmények születtek

Lassan, de biztosan fordulni látszik a kocka. A megbízhatóságáról és stabilitásáról híres Apple készülékek egyre zűrösebbnek tűnnek a Blancco Technology Group legfrissebb negyedéves jelentése alapján. A cég minden negyedévben átfogó jelentést készít a piacon jelenlévő mobiltelefonokról. A legutóbbi felmérés 2016 utolsó negyedévére vonatkozik.

Az adatok szerint az iOS készülékek meghibásodási aránya 62 százalék a két évvel korábbi 15 százalékhoz képest. Míg az Android készülékek esetén az akkori 85 százalékos hibaarány azóta 47 százalékra csökkent. A Blancco szerint ennek a csökkenő tendenciának több összetevője is van, mint például, hogy a felhasználók már jobban értenek a készülékeikhez, a mobilszolgáltatók jobbak hibaelhárításban és fejlődtek a gyártási technológiák is.

A legzűrösebb Apple modellnek az iPhone 6 bizonyult, ami ezzel gyakorlatilag a tavalyi év legrosszabb iOS mobilja címet is megkapta. Az almás mobilok leggyakoribb hibái a lefagyó alkalmazások, a túlmelegedés és a fülhallgató-hibák.

Úgy tűnik, hogy az Apple platformján kétszer több alkalmazás fagy le vetélytársánál, köztük is a toplistások a közösségi alkalmazások, a Facebook, az Instagram és a Snapchat.

Az androidos készülékeknél a legtöbb baj a kamerával, az akku töltésével és az USB-vel adódott. A jelentés készítői leginkább óvnak a Samsung Galaxy S7 Edge, a Xiaomi Redmi 3S, a Motorola Moto G4 és a Lenovo Vibe K5 okostelefonoktól. Ezek rendelkeznek például a leglassabb reagálási idővel. Valamint a Samsungnál komoly gondok adódtak az ujjlenyomat felismeréssel, a gyakori lefagyással és, hogy nem játszott le csengőhangokat.

Az Androidon a Google Play és a Yahoo Mail alkalmazások dobják be legtöbbször a kulcsot.

Forrás: Blancco

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .