Feltalálták a kényelmes magassarkút!

kényelmes magassarkú
Bár több kezdeményezésről is hallani, hogy tervezők magas sarkú cipők kényelmesítésén dolgoznak, egy cég megoldotta. Mutatjuk a végeredményt!

Feltehetően minden nő találkozott már a kínnal, amit egy magassarkú viselése jelenthet. A legnagyobb baj az ilyen cipőkkel, hogy a súlypont nagy része a lábfej elejére és az ottani csontokra kerül.
Még azok, akik egyébként szeretik a magas sarkú cipőket, sem vitathatják, hogy igazából nem a legkényelmes viselet. Sőt vannak nők, akiknél spontán lábközépcsont-törtést okoz a viselésük. A Thesis Couture elnevezésű cég alapítója, Dolly Singh úgy gondolja, hogy ebből elég.

kényelmes magassarkú
Forrás: Thesis Couture

Út az Olympus-ig

Szerinte a „szépségért meg kell szenvedni” közhely abszolút idejét múlt és változásra érett. Singh azt vallja, hogy a nőknek igazából pont, hogy nem kellene már a mai, modern világban szenvedniük azért, hogy jól nézzenek ki. Mégis a társadalmi elvárások, a megfelelni akarás, a munkáltatói nyomás, az öltözködési protokoll mind, mind arra késztetik őket, hogy akár az egészségüket is kockáztassák pusztán azért, hogy jól mutassanak.

Ám Singh nem akar senkit arra biztatni, hogy akkor mostantól csak lapos sarkú vagy edzőcipőket viseljen. Egyszerűen csak – többek között – szeretne megoldást találni a kényelmes, de szép, magas sarkú cipőkre.

kényelmes magassarkú
Forrás: Thesis Couture

2013 óta ezért ortopéd szakorvosokkal, mérnökökkel, olasz cipőtervezőkkel, sőt még a Space X néhány szakemberével is együttműködve megalkotott egy cipőt. Olyat, ami magas és kényelmes.

A modell Olympus One névre hallgat, egyelőre gladiátor-stílusú felsőrésszel készítik és az eddigi létező legkényelmesebb magassarkú.

A technológia

Először is a nyomásponton, alul egy űrtechnológiában is használt habállagú anyagot helyeznek el, ám ez még nem a teljes innováció. Vagy száz éve úgy készítik a magas sarkú cipőket, hogy egyfajta fém gerinc az alapjukat, belső gerincüket. Singh és csapata ezt nagy strapabírású, hajlékony műanyagra cserélte. Ezeknek a változtatásoknak köszönhetően a cipőben a viselője súlya máshogyan oszlik el. Míg a láb első részére eddig a viselő testsúlyának nagyjából a 80%-a került, addig ezekben a cipőkben nagyjából csak az 50%-a fog. Ez pedig nem kis innováció.

kényelmes magassarkú
Forrás: Thesis Couture

Bár a startup egész éjszakai tánchoz még ezt a cipőt sem ajánlja, bizony nagyon kecsegtető  a gondolat is, hogy egy sokkal kényelmesebb magassarkú is létezhet. Természetesen az érdeklődés is ehhez mérten nagy. Noha egy-egy fazonból csak nagyjából 1500 párat terveznek készíteni, már az első fazonra is nagyjából 3000-en iratkoztak fel eddig. Pedig a cipők ára 925 amerikai dollár lesz. Hamarosan kaphatók két színváltozatban a Thesis Couture weboldaláról.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..