A Google kevesebbet fizet a nőknek

google nők

Mégsem olyan jó a Google-nál dolgozni?

A DoL állítása szerint „a Google főhadiszállásán a leggyakoribb pozíciókban jelentős diszkriminációra derült fény a nőkre nézve”. A minisztérium álláspontja szerint a női dolgozók ugyanis kevesebb fizetést kapnak a férfiaknál, azonos pozícióban.

A keresőóriásnál a DoL munkatársai még 2015 szeptemberében tartottak vizsgálatot, amikor is szerintük, a cég nem szolgáltatott ki bizonyos adatokat. Emiatt mentek bíróságra. Állítólag ugyanis ezekből az adatokból derült volna ki a turpisság.

A tech nagyvállalat viszont „hevesen tiltakozik a vádakkal szemben” és éves jelentésükre hivatkoznak, amiben nem találtak semmilyen jellegű fizetési szakadékot. A DoL állításáról válaszuk szerint először hallanak és a hivatal nem közölt velük semmilyen bizonyítékot erre vonatkozóan. A megtagadott adatszolgáltatásról pedig más véleménnyel vannak. Véleményük szerint a minisztérium által kért adatok „túlságosan átfogóak”, másrészt kiszolgáltatásuk „túlságosan nagy terhet róna a cégre” és azért tartják őket vissza, mert személyes adatokat is tartalmaznak.

A minisztérium válasza erre, hogy ezen adatok begyűjtése már eleve „túlságosan nagy terhet rótt a cégre”. A személyes adatokról pedig az a véleményük, hogy pontosan a vizsgálathoz van szükségük rájuk.

Az amerikai törvények szerint az alkalmazottaknál nem tehető különbség fajra, bőrszínre, vallásra, szexuális irányultságra, nemi hovatartozásra vagy nemzetiségre vonatkozóan. Mivel egyelőre csak egy bírósai meghallgatásra került sor, még nem tudni mi lesz ebből.

Forrás: The Verge

Bejegyzéshez kapcsolódó címkék:
, , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..