2017 legdrágább csokitojásai az angol Vogue-ból

csokitojás
A luxus csokitojással is kifejezhető. Legalábbis ezt láthatjuk az alábbi listából, ahol az árak messze a kínai boltok színvonala felett járnak.

Gondolhatnánk, hogy a Kinder tojás a gazdagok és szépek gyerkőceinél is játszik, esetleg nagyobb méretben, de nem. Tévedünk. Nekik a nyuszi a Harrods-ból és különféle, nagynevű cukrászok varázsműhelyeiből tojik.

A japán legyezős baba Pierre Marcolinitól

Az idei húsvét egyik legdrágább tojása a japán babákat idéző kompozíció. „A japán babák varázslatos húsvéti tojássá alakulnak, a kezükben a legyező csokoládéból van, apró tojások pedig gyöngyöket idéznek.” – írja a gyártó. Talán ez a művészi hozzáállás is magyarázat a 75 fontos árra. Természetesen már elfogytak.

csokitojás

A Hotel Café Royal húsvéti tojása

Mit is várhatnánk egy ötcsillagos szállodától a Regent Streeten? Egy sárkánytojásra emlékeztető kompozíciót a világhírű, francia Valrhona csokoládébók készítik, sós karamell pralinékkal töltve, 45 fontért. Elvitelre is rendelhetők, de a helyszínen is fogyaszthatók a desszertkülönlegességek, feltéve persze, ha még a limitált darabszám ki nem fogyott.

csokitojás

A Melt London avokádó tojása fekete csokoládéból

Itt a szépség belül található. Természetesen korlátozott darabszámban készítik az avokádó tojásokat, amik legalább annyira egészségesek is, mint impozánsak. A kézzel készített csokoládékülönlegesség közel sem olyan egyszerű, amilyennek elsőre tűnik. A fekete csokoládéból készült tojásban egy kisebb tojás is helyet kapott, amit méhpempővel, manduladarabkákkal, kakaódarabkákkal, goji bogyóval és quinojával töltöttek. A tojások természetesen kézzel készülnek, kizárólag természetbarát csomagolásban és 49,5 fontért juthatunk hozzájuk.

csokitojás

A Selfridges különleges húsvéti tojásai

A Selfridge nem csak simán ráírta, hogy korlátozott darabszámban érhetőek el az exkluzív csokitojásaik, de nagyon nyíltan elárulták, hogy összesen 200 darabot készítettek belőlük. Mindegyik kézzel készített, kézzel egyedileg festett, csokoládéművészeti remek, ami nem csak szép, de állítólag fenségesen finom is. Minderre pedig a többszörös díjnyertes csokoládékészítőjük, Al Garnsworthy neve a biztosíték. A tojások darabja 29,99 fontért volt kapható.

csokitojás

A Harrods különleges Camille Walala húsvéti tojásai

A művésznő, Camille Walala azért állt össze a neves Harrods áruházzal, hogy egészen új szintre emelhesse a húsvéti tojások készítést. E célból 3-féle mintát készített, kifejezetten erre az alkalomra, ami aztán a húsvéti tojásokra is rákerült, sőt mindegyiket a csokoládé mesterek festették a tojásokra, kézzel. Maguk a tojások 41%-os tejcsokoládéból készültek, amit kifejezetten a Harrods részére fejlesztettek ki egy párizsi csokoládélaborban. 12 darab tojást 350 fontért vásárolhattak az érdeklődők.

csokitojás

A Machu Picchu tojás

Paul Young csokoládékészítő mester számos díjjal rendelkezik. Húsvétkor amellett, hogy receptjeit két neves lap The Times és The Sunday Times is közzétette, megalkotta a Guittard Chocolate Company-val közösen az exkluzív Machu Picchu tojásokat. Az áruk 75 font, perui csokoládéból és arany díszítéssel.

csokitojás

Pierre Herme-tők az Oeuf Tagli Jaune

A 64%-os belizei fekete csokoládéból készítette a művészi tojásait Pierre Hermé. A csokoládékészítő mester Lucio Fontana argentín születésű, de Olaszországban alkotó 20. századi festő művészetét elevenítette fel a csokitojásokon. Sárga, piros, kék és zöld színekben is elkészültek a remekek, hogy 136 fontért a műkedvelők nyuszifészkeiben landolhassanak.

csokitojás

A Bulgari Hotelek húsvéti tojása

Ez a tojást még egy kis fészekkel is ellátták és talán az összes közül a legcsinosabb és legelegánsabb. A szállodalánc londoni hotelében kapható, szintén kézzel készített tojás a Karib-térségből származó 66%-os Trinitario fekete csokoládéból készül. Elegáns vörös bársonyborítása teszi még varázslatosabbá. Fehér csokoládé és fekete csokoládéból készült fészke mintegy ékszerül szolgál. Darabját 26 fontért árusították.

csokitojás

Forrás: Vogue UK

Bejegyzéshez kapcsolódó címkék:
, , , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..