Női teszt: Beoplay H5, stílusos, vezeték nélküli füles örökmozgóknak

beoplay h5
Nálunk járt egy igazán csajos színű, sportoláshoz is bátran ajánlható in-ear fülhallgató. Leírjuk milyen is volt használni!

A tech ipar törekvése már egy ideje a vezetékmentesítés. Kezdődött a mobiltelefonokkal, aztán jött a WiFi, majd szépen sorjában egyre több eszközünk vált mozgathatóvá. Ez a törekvés viszont odáig jutott, hogy immár a gyártók az okostelefonokat is „függetlenítenék” például a fülhallgatóktól. A világ jelenlegi legnépszerűbb telefonjaiból, az iPhone-okból a gyártó egyenesen száműzte a korábbi 3,5 mm-es jack csatlakozót. Ezzel is nyomást gyakorolva vásárlóira, hogy a vezeték nélküli fülhallgatók felé forduljanak.

Miért is jó ez nekünk? Nos, tény, hogy kicsit szabadabbá válhatunk, anélkül, hogy mindenféle zsinórok állnák mozdulataink útját, és különösen igaz ez a sportoknál.
Viszont míg vannak, akik kitörő örömmel üdvözölték a vezeték nélküli füleseket, akadnak olyanok is, akik kicsit szkeptikusak egyelőre. Erre pedig részben meg is van az okuk. A gond ugyanis a következő: Mikor egy vezetékes fülhallgatót csatlakoztatunk, akkor ott a jel egy fizikai vezetéken jut el pl. a telefonról a fülhallgatóra. Míg a vezeték nélküli eszközöknél ez egyértelműen nem adott. A legtöbb gyártó Bluetooth technológiát hívja segítségül, ám ez nagyon minimális adatveszteséggel jár. A szkeptikusok pedig pontosan erre hivatkoznak. Vagyis arra, hogy egy vezeték nélküli fülhallgató nem tud olyan zenei minőséget biztosítani, mint egy vezetékes.

beoplay h5

Lássuk a H5-öt!

Éppen ezért nagy kíváncsisággal fordultunk a Beoplay H5 fülhallgató felé, ami nem csak vezeték nélküli, de egy olyan név terméke, mint a Bang & Olufsen (B&O). A főleg hangtechnikai termékeket forgalmazó dán cég híres nem csak a nagyon dizájnos termékeiről, de a remek hangzásról is.

Az Apcom Hungary Kft. jóvoltából érkező tesztkészüléket rózsaszín (Dusty Rose) színben kaptuk. Ez nem csak az oldalunk profilja miatt volt jó, de nőként külön örültem neki. A tavaszi ruhák színeivel nagyszerűen harmonizált.

beoplay h5

Egyszerű, letisztult doboz egy szivacspárnába helyezve rejtette a fülhallgatókat. A füleseket összekötő vezeték pedig alatta kapott helyet, a szögletes töltő és a füleshez való, a rajta lévőn kívül, további 6 pár haranggal. Összesen 3 pár szivacs és 4 szilikon, eltérő méretekben, hogy mindenki megtalálja a számára tökéletest.

Fülek és pofonok

Mindenki, csak én nem. A szivacs haranggal nekem egy fokkal stabilabban maradtnak a készülékek a fülemben, mint a szilikonokkal, de ezzel mindig gondom van. Ez tehát teljesen egyedi ügy: a fejhallgatókon kívül még nem sok in-ear fülessel találkoztam, ami a helyén maradt volna. A H5 ebből a szempontból sajnos nem jelentett kivételt. Ez viszont csak annyit jelent, hogy nekem nem illeszkedett stabilan és ebből fakadóan a hangminőség sem hozta azt, amit egyébként tudott volna.

beoplay h5

Ennél a fülesnél ugyanis ez fontos, az illeszkedéstől nagyon sokban függ a hangzás. Szerencsére kollégámnak is volt alkalma kipróbálni az eszközt és nála, mivel tökéletesen illeszkedett a füles, tökéletesen is szólt. A hangzás beállítására a gyártónak van saját alkalmazása is, ami az olyan fura fül anatómiával rendelkezőknek is jó lehet és javíthat a helyzeten, mint én.

A fülhallgatókat összekötő vezetéken található a távirányító. Maga a vezetéket pedig kissé cipőfűzőre emlékeztető anyaggal vonták be. Sokkal jobb tapintású, mint bármilyen műanyag bevonat és feltehetően tartósabb is, ezért külön tetszett a megoldás. Picit más árnyalatú rózsaszín, mint a kissé rozéaranyba forduló fém lapka, amin a gyártó márkajelét helyezték el a fülhallgatókon.

beoplay h5

Vezeték nélküli szabadság

Használat szempontjából egyébként a vezeték nélküli fülesek csodálatosak. Próbáltam súlyzózáshoz, próbáltam futáshoz és táncedzéshez. Ha sikerül megtalálni a tökéletes illeszkedő fülest, akkor bátran ajánlom a mozgás szerelmeseinek. Leírni sem lehet mekkora szabadságot jelent, amikor nem korlátoznak a bosszantó madzagok. Nekem, a sajátos fülanatómiám és a hosszú hajam miatt közepesen tartottak mozgás közben a fülesek, de még ez sem zavart, mert akkora öröm volt a zsinórmentes zenehallgatás.

Mivel por-, víz- és cseppálló a készülék, azon sem kellett izgulnom mi lesz, ha megizzadok edzés közben. Igazából a szivacsos fülesek úgynevezett SweatGuard, vagyis izzadságtaszító bevonattal is ellátottak, így a védelem tökéletes. Sőt, annyit még muszáj hozzáfűznöm, hogy bár külön féltem, hogy az izzadságtól rosszabb lesz nálam a tartásuk, ez meglepő módon nem következett be. Semmit sem befolyásolt.

A Beoplay H5 neve utal arra is, hogy egy feltöltéssel nagyjából 5 órát bír ki, ami lényegében stimmelt is. Mivel edzéseken is rajtam volt, a városban császkálás közben is, sőt otthon is teszteltem, nekem ez nagyjából 1 nap alatt le is telt.

beoplay h5

Egy fülhallgató, egy nyaklánc

Nagyon tetszett a megoldás, hogy amikor kivettem a fülemből nem kellett azon aggódnom, hogy hogyan rögzítsem. A két fülhallgató mágnessel összeilleszthető, így lényegében egy dizájnos, a mostani trendek színeihez remekül passzoló nyakláncként is funkcionál. Sőt, az összeillesztéskor a fülhallgató automatikusan le is állítja a zenét!

Gondolom, azt sejtitek, hogy az eszköz headsetként is funkcionál, így a bejövő hívásokat is lehet vele fogadni. Ami viszont a párosítást illeti, elsőre ment az iPhone 6s-sel (iOS) és egy Sony Z5 (Android) készülékkel is. Ám akadt egy iPhone 7, amivel viszont sehogyan sem sikerült összekapcsolódni. Ennek okát viszont abban keresnénk, lehet, hogy kicsit túlzásba vittük a párosítgatás tesztelését.

Ugyanakkor nagyon furának találtam, hogy a füles irányítója a bal oldalon kapott helyet, ami jobbkezeseknek annyira nem kényelmes és felettébb szokatlan is, mivel legtöbb eszközön a jobb oldalra szokták tenni.

beoplay h5

Végülis…

Összességében a tervező Jacob Wagner remek munkát végzett. A dizájn igazán átgondolt, nagyon csinos és praktikus is. Külön kiemelném a töltésre szolgáló USB csatlakozású, négyzet alakú dobozkát. A fülhallgatók stabilan rögzíthetők rajta, pedig csak mágnes és bemélyedések szolgálnak e célból.

A fülhallgató irányítását LED fény és hang is visszajelzi, így nem kell attól tartani, hogy esetleg nem tudjuk, mikor van bekapcsolva vagy mikor nincs.

beoplay h5

A termék ajánlott fogyasztói ára 77 200 Ft, ami nem feltétlenül a jó tulajdonságai egyike. Négy színben is kapható. Tipp: szemfüles vásárlók az ajánlott árnál olcsóbban is megvásárolhatják. Arról nem is beszélve, hogy kupon-napokon akár kedvezményesen is kaphatók! Sportos díváknak ajánljuk, akik nem sajnálják a minőségi, márkás eszközökre a pénzt.

6,5/10

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .