Hekkelhető vibrátorok

vibrátor
Óriási körültekintéssel érdemes csak okos intimeszközöket vásárolni. Ez már a második könnyedén hackelhető szexuális játékszer.

Könnyű meghackelni a kamerás WiFi vibrátort

A We-Vibe elnevezésű okosvibrátor gyártói pont abba buktak bele, amit eredetileg az innovációnak tartottak. Az ugyanis igaz volt a felnőtt játékszerre, hogy beavatott személy (pl. egy partner) az ország túlsó feléről is irányíthatta mobilalkalmazással. Ám az is hamar kiderült, hogy nem csak ő, de akár hackerek is, sőt akár adatlopás veszélye is fenyegeti a vásárlókat. Óriási botrány kerekedett a dologból. Olyannyira, hogy a gyártót egész egyszerűen beperelték, amiért nem biztosította a felhasználók adatainak védelmét. Súlyos pénzeket kellett kifizetniük kártérítésekre.

Most pedig a Siime Eye elnevezésű kamerával felszerelt vibrátor gyártója, a Svakom is könnyen erre a sorsra juthat. A Siime Eye WiFi kapcsolattal képeket vagy videókat képes továbbítani a kiválasztott személyeknek. Illetve, mint itt is kiderült, szintén nem csak nekik…

vibrátor

A Motherboard magazin, ugyanis felfedezte, hogy egy egyszerű, még csak nagy számítástechnikai tudást sem igénylő művelettel az eszköz jelét akár bárki képes lehet fogni. Vagyis, miközben valaki épp intim pillanatait tölti, akár az sem kizárt, hogy a szomszéd is bekapcsolódik az ingyen házimoziba, ha például egyszer már a kerti sütögetésnél elkérte a Wifi kódját. Emellett némi számítástechnikai tudás birtokában, akár az eszköz feletti irányítás is eltulajdonítható… Ez pedig cseppet sincs jól így.

Talán ebből is érzékelhető, hogy az okos intimeszközök gyártói még nem feltétlenül vannak a helyzet magaslatán. Mivel ez már nem az első eset, hogy ilyesmire példa adódott, talán érdemes megfelelő körültekintéssel válogatni ezen a téren. Talán egyelőre a hölgyek jobb, ha inkább a WiFi és mobiladat forgalmat mellőző, jól bevált, régimódi „játékszerek” között keresgélik az „igazit”.

Forrás: Engadget

Bejegyzéshez kapcsolódó címkék:
, , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..