Újabb 16 csodás dolgozósarok

dolgozósarok

Mindegy, hogy otthonról dolgozol, kreatív hobbival szeretsz szöszölni, vagy a határidők miatt gyakran kényszerülsz arra, hogy még otthon is dolgozz. Bármilyen munkafolyamat könnyebben megy, ha nem csak a konyhában szorongsz, miközben az asztal vagy a pult szélén billeg a számítógéped. Korábbi bejegyzésünk olyan népszerű volt az otthoni dolgozósarkokról, hogy gondoltuk, egy további kis “szemcsemege” vagy inspiráció nem árthat. Különben is, egy nyugodt, saját kis zugban minden munka könnyebben megy.

Dolgozószoba

A home base munkaerő nem csak költséghatékony, de sok introvertált dolgozóból is képes a legjobbat kihozni. Nekik mindenképpen saját térre és helységre van szükségük a háborítatlan munkakörülményekhez. Az alábbi kép remek példa erre, bár nem biztos, hogy az állatvédők kedvence lesz.

 

dolgozósarok
Forrás: shift-interiors.com

Szabadon a térben

Bár a falak hasznos felületet adhatnak tárolásra, képekhez, a lenti példa nagyszerű szemléltetni, hogy nem muszáj mindig csak a falhoz tolt asztalokban gondolkodni. Bár tény, hogy a kábelek elhelyezése azért zűrös lehet, még WiFi eszközök idején is. Kézimunkákhoz és rajztoláshoz viszont álom egy ilyen jól megvilágított térben.

dolgozósarok
Forrás: westelm.com

Le a székekkel!

Le a székek uralmával, éljenek a fotelek! Ugyan miért szorongjunk egy kemény fa széken, ha pihe, puha kényelmes fotelben is munkálkodhatunk? Persze azért kétséges, hogy hosszútávon ez a megoldás mennyire tesz jót a gerincünknek. Az viszont biztos, hogy elképesztően sikkes tud lenni. Csak el ne aludjunk munka közben!

dolgozósarok
Forrás: homedecor5.blogspot.com

A kevesebb több

Mindenféle tervezéssel járó munka alapigazsága lehet, a kevesebb több. Ez az asztal hozza ezt. Ebből is látható, nem kell mindig nagy dolgokban gondolkodni. Elég lehet egy régi asztalka, egy dizájnos szék, egy jó számítógép, néhány cserép pozsgás növény vagy kaktusz és kész a jó közérzet.

dolgozósarok
Forrás: Pinterest

Profi munkakörnyezet

Van, akinek elég egy kisebb asztal, van azonban, akinek nagy tér, vagy akár egy mások fogadására is alkalmas otthoni irodára van szüksége. Ez a szupertrendi helység pontosan ilyen. Világos, tisztaságot áraszt, mégis harmóniában az otthoni gardróbokkal teljesen egy iroda benyomását kelti, miközben valójában egy otthon része. Itt bármikor lehet ügyfelek fogadni.

dolgozósarok
Forrás: thezush.blogspot.com

Kicsi, de takaros

A hobbistáknak, alkalmanként otthon dolgozóknak, vagy kis lakással rendelkezőknek nincsen szüksége és gyakran módja sem, hogy nagy tereket szánjanak a munkaállomásnak. Az alábbi képen látottak 100%-ig megfelelnek a dolgozósarok szónak. Pici hely, mégis használható és miközben a szoba szerves része, mégis saját hely.

dolgozósarok
Forrás: chrislovesjulia.com

Pasztel világ

A színek óriási hatással lehetnek a lelkiállapotunkra. Bár van, aki szigorú és konvencionális bútorzattal körülvéve érzi jól magát, akadnak olyanok is, akik unikornisokra, szivárványokra és színekre szomjaznak a szürke hétköznapokban. Ez  a fagyiszínű kiegészítőkkel feldobott munkaállomás bárkit jókedvre deríthet, aki ránéz. Merjétek használni a kedvenc színeiteket!

dolgozósarok
Forrás: brit.co

Kis helyen is elegánsan

Tovább haladva a csajos vonalon, kevésbé színes, de mindenképpen sikkes ez a rozé festékkel és púderrózsaszín székkel bolondított dolgozósarok. A helykihasználás tökéletes, bár talán még egy kisszék jól jöhetne a táskáknak.

 

dolgozósarok
Forrás: homdecorskill.com

Variációk egy témára

Megint pasztell, bár itt inkább a fal színe adja a markánsan csajos jelleget. A rozéarany, vagy rézszínű kiegészítők még mindig nagyon csinosak, ahogy a gömb alakú asztali lámpa, vagy a sarokban az izzósor. Itt tényleg megvan minden, ami egy nő otthoni irodájába kellhet.

dolgozósarok
Forrás: crazylittleprojects.com

Fekete, fehér, igen, nem

Az alábbi kitűnő példa a monokróm környezetre. Mondhat bárki, bármit, a fehér környezetnek van valami varázsa. Bár visszafogott, de mégsem unalmas. A kiegészítőkből, pedig egyértelmű, hogy ez csakis egy nő munkabirodalma lehet. Ne várjátok meg, mire a pasiknak eszébe jut, nyugodtan lepjétek meg magatokat egy csokor gyönyörű virággal! Jó helye lesz az íróasztalon.

dolgozósarok
Forrás: delightfull.eu

Tervezett

A munkaállomás, ha egy átalakítási terv része, illetve eleve betervezett, akkor aztán igazán az interior szerves és harmonikus része lehet. A fentihez hasonlóan, szintén monokróm környezetbe illesztett polcszerű asztal a család bármely laptopot használó tagja számára hellyel szolgálhat az ügyek intézésére. Elvégre nem biztos, hogy feltétlenül ki kell sajátítani az a dolgozósarkot…

dolgozósarok
Forrás: Pinterest

Pálmafák vidékén

Bár úgy tűnik, hogy itt csak a dekoráció kedvéért kerültek a pálmák az asztal köré, az egyszerű, retró bőr székkel és asztallal mégis nagyszerűen működik. A növények a munkaállomásunk környékén legalább olyan jó hatással lehetnek a pszichére, mint a sok fény, a pálmák pedig kiemelten népszerűek most a lakberendezésben.

dolgozósarok
Forrás: myunmyu.tmblr.com

Párosan is szép

Otthonról dolgozol a pároddal, vagy az üzlettársaddal, esetleg csak mindkettőtöknek saját tér kell? Arra is van opció, ha valamivel nagyobb falfelületetek van. Igazán szép, mindenki számára kényelmes és otthonos saját irodát is ki lehet így alakítani.

dolgozósarok
Forrás: robertomigotto.com

Képes fal

A fekete-fehér fotókkal igazán jól fel lehet dobni a sarkokat. Itt külön jópofa a pihe-puha báránybőr a rattan széken. Egyszerű, mégis nagyszerű és nem is túl költséges megoldások.

dolgozósarok
Forrás: lonny.com

Vagy egy másik variáció, egy remek régi asztallal:

dologzósarok
Forrás: Instagram

Szürke és rózsaszín

Noha a szürke szín (tónus) nagyon trendi, de önmagában azért elég komor hangulatot áraszt. Remekül megtöri itt az arany és a rózsaszín, miközben egy szupercsajos és nagyon trendi teret alakítottak ki. Az íróasztalt bútorszegekkel feldobni is kitűnő ötlet! Látjátok, egy kis kreativitás milyen végeredményt hozhat? Merjetek változtatni és próbálkozni!

dolgozósarok
Forrás: jenwoodhouse.com

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..