A salátaautomata igazán jó hír a diétázóknak

salátaautomata
Nincs több kifogás! A kávé-, szendvics- és csokiautomaták mellett a salátaautomata is valóssággá vált, így már semmi sem állhat a diéta útjába.

Sally, a salátabajnok

A Chowbotics Inc. megalkotta a Sally, nevű salátakészítő gépet. 60 másodperc alatt számtalan féle salátát tud elkészíteni. Így aztán jelentősen megnehezítheti azok dolgát, akik eddig arra fogták a diéta halogatását, hogy nincs módjuk egészséges ételeket választani.

Elvégre van csoki-, kávé-, szendvics-, édesség- és üdítőautomata is. Még akkor talán a legegészségesebb választás a narancsfacsaró automata, ha diétásnak nem is nevezhető. Képzeljétek csak el, hogy milyen nagyszerű lenne, ha az iroda folyosóján, vagy várókban lehetne kapni egy tál salátát is!

A Chowbotics meghallotta a wellness létforma elkötelezett, de dolgozó híveinek segélykilátását. A gép, Sally annak ellenére, hogy salátával van tele igencsak nehéz, nagyjából 160 kg-t nyom. Bár nagy közösségei igényekhez ez biztosan indokolt.

salátaautomata
Ez itt Sally! Forrás: Bloomberg/ Kristen Loken

A salátagépből egy menü segítségével lehet kiválasztani, a számunkra legkívánatosabb salátakeveréket, pont úgy, mint például egy kávéautomatánál. Ám Sally kalóriainformációkkal is szolgál minden egyes adaghoz, ami igazán kedves tőle.

A gyártó szerint sokkal higiénikusabb bármelyik emberi séfnél, ennek viszont némileg ellentmond, hogy a gépbe már előkészített nyersanyagokat kell töltenie az üzemeltetőnek – amit ugye valakinek csak fel kell aprítani. Sally ugyanis nem készíti, csak inkább keveri, vagy porciózza a salátákat. Bár az eddigi tapasztalatok alapján az avokádóval kicsit nehezebben boldogul. Ugyanakkor 21-féle összetevőből mintegy 1 000-féle salátát tud készíteni.

salátaautomata
Néhány Sally alkotásasi közül, Forrás: Bloomberg/ Kristen Loken

Sally érzékelői jelzik, ha valamelyik összetevő kifogyóban van, így könnyen utántölthető, vagy a vásárlók addig nem dobálnak feleslegesen pénzt bele. A gép nagyjából 30 000 amerikai dollárba kerül. Képes zöldségek, húsok és öntetek tárolására és az összekeverésükre.

A cég tervezi, hogy egy háztartási méretű változatot is hamarosan létrehoz, ami viszont szerintünk már sokkal kevésbé jó ötlet. Elvégre a salátakészítés egy kifejezetten egyszerű, szinte bárki által megvalósítható konyhai művelet.

Sally április 13-án debütált San Franciscóban egy közösségi irodában, ha sikeres lesz, a Chowbotics-nak nagy tervei vannak különféle más ételekre is.

Forrás: Bloomberg

Bejegyzéshez kapcsolódó címkék:
, ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..