Ne leselkedj a Facebookon az exed új párja után!

kémkedés
Néhány tipp, azoknak, akik megteszik: vagyis mindenkinek. Hogyan hagyd abba a közösségi felületen az exed párja utáni kémkedést.

Minden gyógyulás és leszokás a beismeréssel kezdődik. Beismeréssel önmagunknak. Csinálod, vagy sem? Igen? Akkor beszélgessünk erről!

Itt most magad vagy, nem kell senkinek vallomást tenned, csakis magaddal vagy elszámolásban. Ha viszont érintett vagy, akkor ezzel foglalkozni kell. Nem azért, mert mások mit gondolnának róla. (Mások, akik szintén megteszik…)
Egyedül önmagadért. Azért, mert annyival több vagy ennél, és annyival többet érdemelsz annál, hogy edd a keféd az exed után, és az új párjához méregesd magad.

Mi nem fogjuk azt tanácsolni neked, amit a jó barátok szoktak:
Tanács 1: Töröld ki az exed az ismerőseid közül, ha még nem tetted meg egy sírógörcs közben. (Nem mintha ez távol tarthatna attól, hogy leselkedj az új párja után.)
Tanács 2: Töröld ki magad a közösségi felületről! Bár talán tanács nélkül is ezt fontolgattad, látva a nagy, heppi szerelmüket.

Ennél mi sokkal jobbat ajánlunk: egy exed barátnőjéről leszokó, önturbozó terápiát!

1. Nincs törölgetés!

Nem kell ahhoz törölgetned sem az exed az ismerőseid közül (elvégre ismered és ez egy nagyon gyerekes lépés), sem magadat a közösségi felületről (a többi pár száz ismerősödre is gondolj és a kapcsolati tőkére, amivel járnak).

2. Nem kell távol maradnod sem

Nem töröltél és igenis ki fogod bírni, hogy megnézd és lehangold magad nap, mint nap. Sőt ezzel a módszerrel szépen felhangolod magad.

kémkedés

3. Felmerülő gondolat

Minden egyes alkalommal, amikor eszedbe jut a leselkedés fognod kell egy papírt és egy tollat (Word jegyzetet, mobil jegyzetet, vésőt és táblát, bármit, amivel írni lehet).
Írj le 3 dolgot, amit szeretsz önmagaddal kapcsolatban. Minden egyes gondolatnál, amikor megnéznéd azt a profilt… Minden. Egyes. Gondolatnál. Három. Eltérő. Dolgot. Amit. Magadban. SZERETSZ. Igen, mindig!

4. B terv, ha elgyengülnél

Amikor pedig eljutsz oda, hogy mégis megnézed, akkor fűzz hozzá szankciót! Például, hogy le kell gyalogolnod azonnal 2 utcasarkot, vagy csinálnod kell 20 fekvőtámaszt, vagy 50 hasprést. Valamit, ami kellően kényelmetlen, hogy mindig meg kelljen csinálnod, de amúgy meg egészséges. Ha ezerszer nézed meg egy nap az exed párját, akkor bizony jó kondid lesz, mire leszoksz róla.
Amennyiben becsülöd magad annyira, hogy betartod ezt, elég hamar le fogsz szokni a kémkedésről. Napi 800-1000 haspréstől, sok kilométer gyaloglástól, vagy egy csomó fekvőtámasztól durva izomlázad lesz, és másnap nagyon nehéz lesz újabb haspréseket csinálnod, amikor megint kémkednél… Egyszóval találj ki valamit, hogy ne érje meg!

A lényeg viszont az, hogy helyre kell tenned az önértékelésed és önmagad. Tudd, hogy minden alkalom, amikor ezt teszed magaddal, olyankor magadat bántod. Nem, nem jobb ő semmiben nálad, csak más. Nem tud semmit jobban, csak máshogyan. Ideje, hogy önmagad légy. Ideje, hogy magaddal foglalkozz.

Ideje az elengedésnek és a sokkal jobb dolgoknak, amik rád várnak, amikor nem az exed párja után kémkedsz…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .