Vennél ikeás szatyrot 1700 euróért?

ikeás szatyor
Kép forrása: Balenciaga
Bár sokan rávágnák egyből, hogy nem, előbb pontosítom a kérdést: Megvennéd az ikeás szatyrot 1700 euróért, ha ráírnák, hogy Balenciaga?

A csöves szatyortól Balenciágáig

Muszáj elmesélnem egy saját sztorit. Az egyetemi könyvesboltban jól bevásároltam tankönyvekből, de nem nagyon számítottam rá, hogy ilyen eszméletlen nehezek és nagyok lesznek, arra pedig, hogy szakadó eső is kerekedik még kevésbé. Így futva loholtam be egy amolyan 100 forintos boltba venni valami zacskót, hogy a méregdrága magamhoz szorított könyveim el ne ázzanak, és persze haza tudjam őket vinni.

Az eladó sajnálkozva közölte, hogy kifogytak azokból a normálisabb táskafélékből, amiket kicsire össze lehet csomagolni és a táskában rejtve lehet hordani. Csak, ahogy ő nevezte „csöves szatyor” maradt. Ilyen:

ikeás szatyor
Kép forrás: szomszedneni/Tumblr

Mondtam nem probléma, kérem. Alig akarta eladni, mondván egy ilyen jó külsejű, szép nő, ne járjon ilyennel. Szabályosan könyörögnöm kellett, hogy száz forintért magamévá és főleg a könyveimé tehessem ezt a szépséget. Na, most a Balenciaga ilyeneket árul úgy 1000 eurótól felfelé, mérettől függően.

ikeás szatyor
Kép forrás: Vogue

Tagadhatatlanul gyermekkorom óta volt szemem a divathoz. A csöves szatyor pedig az életemet (és a könyveimét) mentette meg aznap. Különben azóta sem hordtam. Azt hiszem, anyukámhoz került és krumplit hord haza a piacról benne. Most viszont tuti visszakérem tőle és alkoholos filccel ráírom, hogy Balenciaga, hogy divatikon lehessek…

ikeás szatyor
Kép forrás: Vogue

Az Ikeától Ázsiáig majd vissza a Balenciágáig és a csöves szatyorig

Sőt, ugyanezt megcsinálom a pasimnak is az ikeás szatyorral, mert a férfi kollekcióban a kék és sárga ikeás szatyor szakasztott mása kapható 1695 euróért. Úgyis most lesz a szülinapja, meglepem egy Balenciágával. Csak majd az Ikeában veszem… Hogy fog örülni!

ikeás szatyor
Forrás: Balenciaga US shop

Mindig is gondoltam, hogy eljön majd az idő, amikor már nem a kínai gyártók másolják a dizájner termékeket, hanem a tervezők másolják az ázsiai gyárak csodáit.

Az igencsak high fashion luxusmárka, a Balenciaga vezető tervezője Dvemna Gasalia és csapata nagyon is komolyan adták elő az egészet. Pedig akkora fricska, hogy ha én is Balenciaga fogyasztó lennék, akkor még meg is sértődnék. Mert gondoljunk csak bele! Jönnek a felékszerezett gazdag mamik, a cukorapukáikkal, meg celebek és énekesek és őrjöngve tapsolnak a divatbemutatón, ahol a modellek ikeás táskákkal és kínais szatyrokkal sasszéznak a kifutón. Olyan cuccokkal, amire még az orrukat sem húznák el normál esetben és, ha a bejárónő elől hagyná, tuti kirúgnák érte. Viszont, ha Balenciaga és rajta a logó és 1000 euró feletti az ára, az már döfi.

ikeás szatyor
Kép forrása: Ikea

Egyébként gondoljunk csak bele nincs is nagyobb geg annál, amikor az ilyen minőségű és magasszintű tervezők fricskát nyomnak a sznoboknak, akik történetesen a vásárlóik. Tessék, jöttetek a divat magaslataiért és mit kaptok? Egy Ikea FRAKTA táskát, vagy egy kínais szatyrot. Még akkor is, ha más a kivitel, és rajta figyel a Balenciaga logó…

Egy tuti, az Ikea a Today-nek örömmel nyilatkozott a hasonlóságról. Biztos az ázsiai gyárakban is nagy lehetett az öröm, hogy mekkora divatdiktátorok lettek, még egymás között könnyeiket elmorzsolva össze is súghattak, hogy „Hallod, elértük végre! Már ők másolnak.

Bejegyzéshez kapcsolódó címkék:
, , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..