Virtuális asszisztens segíthet kiválasztani az öltözékünket

echo look

Amazon Echo Look – Az öltözködés jövője

Az Amazon Echo készülék megjelenése óta egyre népszerűbb. Az eszköz lényegében egy okoshangszóró, amit az Alexa elnevezésű virtuális asszisztenssel kapcsoltak össze. Mindent, tud, amit a virtuális asszisztensek, mint például az Apple Sirije.
Alexának lehet diktálni, zenét lejátszatni vele, bizonyos figyelmeztetéseket, jelzéseket kérni tőle adott időpontokra, okoskönyveket olvastatni vele, időjárás vagy közlekedési információkat kérni tőle. Valamint használni, amolyan okosotthon hubként, otthoni okoseszközök irányítására. Kezdve a termosztát beállításától, az okosredőnyök lehúzásáig. Vagy bármelyik ilyen módon irányítható otthoni okos háztartási eszköz vezérlésére.

echo look

Kép és jó tanácsok

Most viszont az Amazon piacra dobta az Echo Look elnevezésű eszközt, ami a beleszerelt kamera segítségével már képet is ad. Egy otthoni szelfi masinává is változott, hiszen hangvezérléssel képes a felhasználóról akár egészalakos képeket vagy videókat is készíteni.

Ez pedig kitűnő lehetőséget adhat arra, hogy kiválasszuk a megfelelő öltözetet a napunkhoz. Bár a tükör is elég jó szolgálatot tehet ilyesmire, de az egyfelől lejárt dolog, másfelől azt elég nehéz megoldani, hogy hátulról is szemrevételezzük magunkat benne. Alexa az utasításunkra videót készít, így pöröghetünk, foroghatunk előtte, rögzít mindent, majd a felvételeket továbbítja igény szerinti mobileszközünkre, hogy ellenőrizhessük a végeredményt.

echo look

Persze itt még nincs vége a dolognak. Az eszköz a Style Check funkcióval képes összehasonlítást végezni a különféle ruhaválasztások között, majd osztályozni őket. A gépi tanulás mellett a beletáplált szakértői tanácsokat együtt felhasználva segíthet kiválasztani a minden tekintetben legoptimálisabb összeállítást reggelente. Akkor sincs baj, ha a felhasználónak kevésbé jó a divatérzéke, ugyanis javaslatokat is képes tenni. Ez persze majd a későbbi vásárlás irányába is vihet, ami az Amazon nem is titkolt célja az eszközzel.

echo look

Az Echo Look kissé úgy néz ki, mint a legújabb otthoni biztonsági kamerák. A kamerájának beépített mélységérzékelő szenzora is van, hogy a lényeget lássa meg és a háttérből kiemelhesse. Ugyanakkor a kamerát kikapcsoló gombot is elhelyeztek rajta, hogy azért nagy testvér mégse figyeljen non-stop. Így is számtalan biztonsági kérdést vet fel maga az eszköz, hiszen az összes alapvető Echo funkcióra is képes amellett, hogy ugye folyton be van kapcsolva…

Alapvetően a ruházati segítség igazán jó lehet azoknak, akik hajlamosak akár minden nap ugyanazokat a stílusú dolgokat viselni. Mivel folyamatosan fejlesztik, nagyon valószínű, hogy hamarosan újabb profillal is felruházzák az eszközt. A kamerája nagyszerű alapot adhat számtalan új, jövőbeli funkcióhoz.

Forrás: Techcrunch

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..