Feltöltőkártyás mobilosok figyelem! Nagyon fontos!

feltöltőkártyás
A Média Hatóság figyelmezteti a feltöltőkártyás mobilosokat, hogy adataikat egyeztetniük kell szolgáltatójukkal, vagy megszűnik a szerződésük.

Határidő 2017. június 30.

Január 12-én hatályba lépett az NMHH rendelete, miszerint az előrefizetős mobiltelefon szerződéseket felülvizsgálják. Mostantól a korábbiakkal ellentétben magánszemélyek maximum 10, üzleti előfizetők legfeljebb 50 feltöltőkártyás mobilelőfizetéssel rendelkezhetnek. Valamint évenként kötelező adategyeztetésre köteleznek mindenkit, akinek ilyen szerződése van.

A régebb óta meglévő feltöltős szerződéseket is felülvizsgálják, ezért mindenkinek 2017. június 30-ig a szolgáltatójánál megadott módon adategyeztetést kell végezni. Ehhez általában (magyar állampolgároknak) nem kell személyesen befáradni, hanem a szolgáltató által meghatározott módon, telefonon vagy e-mailben is mód van erre. Amennyiben viszont ezt elmulasztja az érintett, úgy megszüntetik a szerződését, illetve, ha volt még mobilegyenlegén pénz, az is elveszik a számával együtt.

Annak, hogy erről a hírről valaki ne értesüljön egyébként viszonylag kicsi a valószínűsége. A szabályozás szerint a szolgáltatónak legalább kétszer értesítenie kell a közelgő határidőről ügyfeleit. Ám amennyiben ők erre nem reagálnak és az adategyeztetést nem végzik el a megadott határidőig, akkor törlik a szerződésüket. Ezt azért is érdemes egyébként megtenni, mert aki több ilyen jellegű előfizetéssel is rendelkezik és elmulasztja az adategyeztetést, az számíthat rá, hogy az összeset törlik.

Az új szerződők esetén a szerződés megkötésekor a szolgáltató elvégzi az adategyeztetést. Ám sajnos, ezt a jövőben szükséges lesz évente megismételni ahhoz, hogy a feltöltős előfizetés érvényes maradjon.

További információk:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .