Egy telefonnal távol a telefonodtól?

light phone

The Light Phone, nincs benne okosság

Mert gondoljunk csak bele! Micsoda eretnekség, hogy egy telefonnal CSAK telefonálni lehessen! Hallatlan! Hát, pedig igenis bejött a Kickstarter kampány a Light Phone elnevezésű készülék kitalálóinak. Tehát mégiscsak van erre igény.

Ez a készülék jó arra, hogy telefonáljunk vele, hogy 9 számot eltároljunk benne és az időt is mutatja. Nincs tovább, ennyi. Nincsenek appok és e-mailek, sőt még sms sem! Boldog nyugodt, békeidők, igaz? Igen.

A kitalálói egyformán gondoltak azokra, akik véglegesen hátat fordítanának a smartphone világnak és azokra is, akik csak kalandozásokat tennének a klasszikus telefon hőskorába. A bankkártya méretű készülék ugyan Bluetooth kapcsolatot nem képes teremteni, de az utóbbi típusba tartozó felhasználók számára mégis van megoldás. Van rá mód, hogy a meglévő okostelefonról a hívásokat átirányítsuk erre. Ugyanakkor azok számára, akik az okosvilágtól teljesen elbúcsúznának, egy nano SIM kártyát elhelyezve a Light Phone-ban, kiszabadulhatnak.

A készülék 2G mobilhálózatot igényel, ami ugyan Magyarországon nem jelent gondot, de például az USA-ban már külön fizetni kell a szolgáltatásért. Ehhez mérten, csak hogy nehogy egyszerű legyen bármi is, ezt az újdonságot nálunk nem lehet kapni, csak az Amerikai Egyesült Államokban. (Klasszikus nekünk van hálózat, de nincs eszköz, nekik van eszköz, de nincs hálózat felállás…)

A Light Phone Kickstarter kampánya 2015-ben indult, az ottani befektetők idén januárban juthattak az új készülékeikhez, de immár a nagyközönség számára is elérhető az eszköz (az USA-ban) és előrendelhető 150 amerikai dollárért. A telefon mindig készenléti állapotban van így, 3 napig is kibírja töltés nélkül, ami nem is olyan rossz ahhoz képes, hogy mennyire kicsi és könnyű.

A dizájn igazán csinos, fekete és fehér színben elérhető, az előrendelők május végén tehetik rá legkorábban a mancsaikat.

Forrás: The Verge

Bejegyzéshez kapcsolódó címkék:
, ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..