Ennyit mobilozunk úgy általában

mobilozás

Na, szerintetek átlagosan naponta mennyit nyomogatjuk az okoskészülékeinket? Mennyi appot telepítünk, használunk?

A legfrissebb jelentések szerint az okostelefon piac tovább dübörög. Csak idén az év első negyedévében 375 millió smartphone-t vásároltak. Ez csak tavaly ugyanehhez az időszakhoz viszonyítva 11 százalékos növekedést jelet.

2016-ban a felhasználók az alkalmazás áruházakból összesen 90 milliárd applikációt töltöttek le, és majdnem 900 milliárd órát töltöttek az appokat használva. Ez persze megoszlik, hiszen van, aki egész nap nyomogat és van, aki csak ritkán. Mi jellemez egy átlagos felhasználót? Az App Annie ezt fejtegeti a 2016-ról készült “Alkalmazás fogyasztás” című jelentésében.

mobilozás

A globális átlag szerint a felhasználók havi szinten 30 alkalmazást használnak gyakran. Ebből 6 alapvető, amivel lényegében szervezik az életüket. Szintén megfigyelhető tendencia, hogy a telefonra telepített appoknak a fele és az egyharmada közé esik a szám, amit havonta használunk.

Napi szinten átlagos felhasználóként 9-10 alkalmazás biztosan megnyitunk. Bár az iPhone tulajdonosok egy picivel többet, mint a droidosok. A legtöbb alkalmazást Brazíliában, Kínában és Indiában használják naponta. Az abszolút WeChat imádó Kínában átlagosan 11 app a napi betevő.

Az összes alkalmazás közül a Szolgáltatások és eszközök kategória a leggyakrabban használt, akár az iOS-rendszer, akár az Android felhasználóit nézzük. Ezek közül is a gyári applikációk vezetnek, ami egyébként egyáltalán nem meglepő. Azonban a második hely eltér az iPhone tulajdonosok és az Android készülékkel rendelkezők között. Az elsők a közösségi média iránt lelkesednek, a második tábor pedig a kommunikációs pl. üzenő-alkalmazásokért.
Szintén érdekes, hogy a droidosok 30 százalékkal többet használják mobiljukat játékra, mint az iOS tábor.

mobilozás

Kíváncsiak vagytok, napi összesen hány órát is töltünk nyomogatással? Az átlagos amerikai felhasználó két órát és 15 percet, ez nagyjából egy hónapot jelent éves szinten… Ez még mind semmi ahhoz képest, hogy Dél-Koreában, Brazíliában, Mexikóban és Japánban akár napi 3 órát is elszórakoznak az emberek a telefonjukkal. Hozzánk talán a Németországban mért értékek esnek a legközelebb, ahol napi nagyjából 115 perc körüli az átlag. Szintén érdekes adat, hogy a világon sehol sem a kedvenc alkalmazás viszi el az idő nagy részét a nyomogatásból. Az appok vegyesen adják ki a napi szintű eredményt.

Nos, kedves olvasó, Te mennyi időt töltesz az okostelefonoddal naponta?

Forrás: App Annie

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .