Rég várt látogatás az ENIHORN showroomban

enihorn

E N I H O R N  × tech

Az E N I H O R N márkáról már hallottam korábban, de az első nagy találkozás tavaly ősszel történt. Bár akkor még sajnos csak távolról. A Marie-Claire Fashion Days rendezvényen az Alcatel megbízta Horn Enikő tervezőnőt, hogy készítsen az eszközökhöz egy kollekciót.
Mivel akkor a Divatech színeiben mind a divat, mind pedig a tech vonalat követve ott jártunk az eseményen, kíváncsian néztük végig a bemutatót. Az E N I H O R N öltözetek már akkor lenyűgöztek. Mert valljuk be, kevés a tervező, aki valóban hordható ruhákat vonultat végig egy kifutón. Az Alcatel-kollekciónál pedig sikerült megvalósítani, hogy a telefonok és a ruhák egységet hozzanak létre. Én pedig valahogy így képzelem a jövőt.

enihorn

A telefonok, a laptopok, a tabletek, az aktivitásmérők, az okosórák folyamatosan velünk vannak, lassan beszélhetünk arról, hogy a divat és a tech összefonódóban van. Sokan már a tokokat az aznapi öltözetükhöz választják, sőt a hordozó táskákat is. Szóval vannak, akiknek ez számít és bevallom, én is közéjük tartozom.
Szeretem, ha egy eszköz szép és nőies. Ugyanakkor szeretem, ha a laptoptáska szintén megfelel ennek, sőt a technológiai kitételeknek is közben. Mert a táskának párnázott rekesze van és biztonságban tudhatom a laptopot vagy a tabletet. Szóval, én már nagyjából ebből a divat+tech irányból közelítek a divat felé.

enihorn

Az E N I H O R N × Alcatel-kollekciónál pedig láttam ezt! Egy táska mindennél beszédesebb volt. Szóval, már akkor sejtettem, hogy a mi útjaink még összefutnak majd, szerencsére nem tévedtem. Innentől E N I H O R N érzékenyebb lettem és tudatosan figyeltem a következő kollekciót. Ez márciusban meg is érkezett. Majd a tenger és vitorlázás inspirálta tavaszi-nyári öltözeteket az Elle divatnapon személyesen is megcsodálhattam. Ezt követően kaptam meghívást Enikőtől a showroomjába, aminek nagy örömmel tettem eleget.

enihorn

E N I H O R N × francia vonal

A tervezőnő, Horn Enikő először bőrdíszművesként végzett, de először nem a szakmában helyezkedett el. Megállapítottuk közösen, hogy valahogy a divatszakma már csak ilyen, akit egyszer megérint, az talán eltávolodhat, de úgyis visszatér valahogy. Így történt ez vele is, ezt akarta csinálni. Így a Mod’Art elvégzését követően, tarsolyában további külföldi tapasztalatokkal, iskolákkal és inspirációkkal, végül megalapította saját márkáját.

enihorn

Az E N I H O R N öltözetek (sőt, a márka friss vonalának, a B E E-nek a darabjai is), ahogy már korábban egy másik cikkben írtam: egyszerűen nagyszerűek. Semmi sincs túlkomplikálva, de nem is unalmasan egyszerű. Mindenben van finom, de nagyon ízléses csavar, miközben a fő szempont a hordhatóság, a kényelem, a praktika. Például Enikő felhívta a figyelmem rá, hogy szinte minden ruhadarabnak van zsebe… Éreztétek már azt a rendkívül kellemetlen érzést, amikor a telefont a kezetekben kellett fogni, mert a táskátok valahol pihent? Hát, kérem, itt erre is figyeltek!

enihorn

E N I H O R N × bőr

Persze a kollekció nem csak ruházatból áll, hanem gyönyörű bőrtáskákból is. Itt pedig még inkább bejön a techvonal. Enikő maga is napi szinten hordozza magával az eszközöket, a telefont, az iPadet, a MacBookot. Szóval, a táskáknál is ismeri a nők igényét erre, sőt megrendelésre készült daraboknál nem ritka, hogy készítenek például kipárnázott laptoprekeszt.

enihorn

Már az Alcatel-bemutatónál feltűnt egy olyan kistáska, amit egy hihetetlenül jó ötletnek tartok. Lényegében egy övtáska, de nagyon messze a klasszikus „hasitasi” életérzéstől. Így lehet egy funkcionális darab nem csak szép, de elegáns is. A mérete pont akkora, hogy egy pénztárca és egy telefon elférjen benne, de közben nem kell bajlódnunk vállpánttal. Mivel az új kollekcióban rozé és arany színekben is készültek, nem csak jól illik a mostani metálos trendekbe, de szuper praktikus viselet lehet fesztiválra is.

enihorn

Szintén E N I H O R N újítás a női „autóstáska”. Semmi ok az aggodalomra, itt nem arról a fazonról van szó, amit a 60-as férfiak kedvelnek a leginkább. Ez a kistáska egy olyan darab, amiben kis mérete ellenére szinte minden elsüllyeszthető. Még szerintem egy phablet is simán belemegy, de egy nagykijelzős mobil biztosan.

enihorn

Enikő több táskát is mutatott – köztük férfiaknak készült darabokat is, amikben még egy normál 15,6-os laptop is simán elfér. Szóval a mindennapokban igen jól viselhető elegáns öltözeteihez tech szempontból is szuperek a kiegészítői.

enihorn

E N I H O R N × sikk

Az E N I H O R N-nál nem tömegtermékekkel találkozunk. Így azt igenis el kell fogadni, hogy a darabok kis szériában készülnek és, hogy ebből kifolyólag már maga az előállítási költség is magasabb. Ugyanakkor az árszínvonal egyáltalán nem ijesztő.

enihorn

Minden (tech és nem tech) dívának kifejezetten ajánlom Enikő darabjait, akár ruházatról, akár táskákról van szó. Nem kell félni a showroomtól sem, mert ha valaki – bejelentkezést követően – ellátogat a tervezőnőhöz, garantáltan kellemes élményben lesz része. Én is remekül éreztem magam nála. A természetesen alapú ruhái mindegyike nagyon puha, kényelmes, a táskái bőrből készülnek. Csupa olyan anyag és darab, amit jó viselni!

E N I H O R N showroom: 1065 Budapest, Izabella u. 45.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..