A Nokia 3310 megújult, de a nőknek jó a régi is!

nokia 3310
Többen várják az új Nokia 3310 megjelenését. Sok nő fiókjában viszont még a mai napig is megtalálható a készülék, csak nem telefonálásra használják…

Az új

Még februárban mutatták be a Nokia (vagy így is írhatnánk „Nokia”) régi újdonságát, vagy új régiségét. A klasszikus 3310 megújított változatát. Sokan már akkortól izzítottak a modellre, ami úgy néz ki, hogy júniusban hazánkba is befut. Az ára pedig igen kedvező 20 000 forint alatt lesz, kártyafüggetlenül.

Többek részéről nosztalgia okokból kifolyólag, mások az okostelefonokhoz nem tudnak egyszerűen hozzászokni és a régi (új) jól bevált darabtól várják a megváltást. Tegyük hozzá, feltehetően hiába. Egyrészt sokan nem tudják, hogy a régi Nokia cég és az új (HMD Global) egyébként köszönőviszonyban sincs egymással. Többszöri tulajdonosváltások után a finn vállalat finoman szólva is messze került a gyökereitől, bár tény, hogy sikerült finnként megtartani. Azért ne lepődjön meg senki, ha inkább csak egy finn mezt viselő kínai gyártóról beszélünk.

nokia 3310

Az új 3310 megjelenésében új, mégis a régi formákra emlékeztető. Sőt tudásában is emlékeztet a régire, de azért mégsem. Nincs Wi-Fi, a mobiladat 2G hálózatot használ, de a kijelző színes és egy Android rendszer fut rajta. Szóval, ez a készülék nagyjából csak telefonálásra és sms írásra jó. Arra viszont 4-6 napi üzemidőt is szolgáltat akár. A gyártó megtévesztésnek rakott bele egy 2 megapixeles kamerát és elvileg böngészni is lehet vele, de a kettő kb. azonos nívón mozog. Ugyanolyan jó egy 2 megapixeles szenzorral készített fotó, mint a 2G mobilinternet sebessége: vagyis semennyire. Ettől függetlenül, akik tartják az oldschool vonalat, és arra vágynak, hogy a telefon csak telefon legyen, ez tökéletes választás.

A régi

Hogy mi a helyzet a régi készülékekkel? Azok nagy részéből az egy és három év közötti gyerekek és unokák saját „mobilja”, vagy gyűjtői darab lett. Noha nem kizártak a működő példányok, feltehetően csak kevesek használják mára rendeltetésszerűen.

nokia 3310

Viszont egy Indiában készült felmérés szerint annál többen használják a készülék robosztus kis testét más célokra. Az egykori felhasználók talán emlékeznek, hogy a 3310 meglehetősen jól tudott rezegni. Az „Agents of Ishq” indiai, szexualitáshoz intellektuális irányból közelítő portál felméréséből, érdekes dolog bukott ki. Feleletválaszolós kutatás alapján, az említett készülék igen gyakran bukkant fel, mint vibrátor.

Nem is értjük ez a cég (szerk. a Nokia) miért nem piacvezető még ezen a téren.

Az egyik megkérdezett még egy pikáns sztorit is megosztott arról, hogy hogyan próbálták hárman megmutatni egy negyedik társuknak hogyan is kell a Nokiát nem rendeltetésszerűen használni. A helyzetet azonban megölte a rezgő módban felvillanó kijelző.

Hát… Arról sajnos nincs információnk, hogy az új 3310 rezgőmotorja a régi-e. Arra azonban kíváncsiak lennénk, hogy Magyarországon vajon szintén alkalmazzák-e a hölgyek ilyen célokra is az egykori elpusztíthatatlan Nokia készüléket.

Forrás: Agents of Ishq

Bejegyzéshez kapcsolódó címkék:
, , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..