Lovephone: Az iPhone olyan, mint egy szerelem, beleesel, aztán kiismered

lovephone
A Lovephone szerelmi történet korunk legnépszerűbb okostelefonjáról. Belezúgás az iPhone-ba, kiszeretés belőle, aztán újbóli vágyakozás. Most jó, vagy sem?

Ez tényleg szerelem…

2011-ben találkoztunk először. Ő 4-es néven futott, én a sajátomon. Az egyik barátja hívott fel a Vodafone-tól, azt mondta könnyen megkaphatnám… És én akartam. Enyém lett. A fehér herceg, mert akkor úgy éreztem, hogy mindig erre vágytam. Az első randi mégsem volt bökkenőmentes. Rajta hagytam a fóliát, úgyhogy azt hittem, néma.

Kiderült, hogy csak én voltam a hülye, de az ilyen első randis bénáskodásokat már megszoktam magamtól. Szerencsére ő is túltette magát az ügyön. Annak azért örültem, hogy nem vittem vissza a szolgáltatónál a haverjaihoz. Biztos még kellemetlenebb lett volna. Szóval, mikor átlendültünk ezen, kezdtünk jól meglenni. Nem értettem pontosan minden dolgát, de alapvetően jól működtünk együtt.

lovephone

Aztán kaptam egy munkát. Megbíztak, hogy írjak róla és a barátairól az Almánál. Elég nehéz volt beleszokni, mert csak ekkor jöttem rá, hogy milyen kevéssé ismerem. Állati sokat foglalkoztam vele, kicsit mindkettőnknek kezdett tele lenni a zsákja egymással. Folyton tapogattam és maceráltam és láttam rajta, hogy eljött a mélypont. Neki is, nekem is.

Menj, ha menned kell!

Úgyhogy két és fél év után megcsaltam. A srácot P6-nak hívták, karcsúbb volt és ígéretesebb, nagyobb arccal. Egy kicsit szebbel is. Annyi mindent tudott és annyira vágytam rá, hogy a kerítő szolgáltatómnál, hát igen összejöttünk.

lovephone

De képtelen voltam elhagyni. Másfél hónapig tartottam talonban P6-ot mire elszántam magam, hogy végülis őt választom. Gondolhatjátok, mennyire örülhetett… 4-es meg csak a fekete képével meredt rám. Nem akart már tudni rólam és megértettem. Nem csak ő, én is csalódott voltam.

Aztán P6-tal más volt minden. Először Hawaii és napsütés, de aztán egyre nehezebben mentek a dolgok. Mert a munka maradt, csak én léptem tovább. Gondolhatjátok, írjak úgy az exemről, hogy mással vagyok. Aztán a munkahelyen is megváltoztak a dolgok és azt mondtam, hogy kész ez így nem megy tovább. Nem tudok írni róla. Vége.

lovephone

P6 viszont annyira tompa volt: folyton lefagyott. Számtalanszor azon kaptam, hogy hiába nyomom neki a sódert, nemhogy nem figyel, képben sincs! Hiába volt nagy az arca, szép a külseje és sokkal nagyobb a háttere, 4-es egyre gyakrabban jutott eszembe.

Aztán jött egy frissítés és P6 amnéziát kapott, értitek? Elfelejtett engem és az összes ismerősömet! 400 névjegy a semmibe! Képtelen voltam ezt megbocsátani neki. Bár esdekelt, visszaállítottuk a kapcsolatunkat, de már az egész nem volt a régi.

Se veled, se nélküled

Közben a melóhelyről is visszahívtak és terveim is voltak, szóval visszamentem. Úgyhogy 4-es visszatért az életembe, bár addigra már 6-nak és 6s-nek hívta mindenki.

lovephone

Első ránézésre nem tetszett, de a közös munka során, egyre többször felejtettem rajta a tekintetem. A galád, meg folyton rám kacsintott. Mindenütt őt láttam és az azóta fekete teste, az kellett volna. Mondjuk volt közben egy másik arc is, az S7. Kicsit azzal is szemeztem, neki volt egy menő VR cucca és az arca körbeért a fején! Hú, elég dögös volt, de 6s… Megkérte a vodafonos haverjait, hogy hívjanak fel a nevében. Valami nevetséges feltétellel. Akkor nemet mondtam, de tudtam, hogy úgyis igen, az övé vagyok megint. Kell. Ő is nekem, én is neki. Pedig volt, aki óva intett tőle. Szegény nagyikám is megmondta, felmelegítve csak a töltött káposzta…

Kevés vagy nekem

Annyira nagy volt a kémia, hogy nem figyeltem mindenre és nem láttam, hogy nem elég nagy a háttere. Az első hetek… Ó, Istenem! Visszagondolni is gyönyör. Nyakfájást kaptam tőle, de a létező legjobb értelemben! Azt hittem mindent tud, azt hittem itt már baj nem lehet. Pedig 3 nap után majdnem elvesztettem! Az Arénában voltunk, shoppingoltunk és ő leesett a kőre. Kicsit beütötte az oldalát. Majdnem sírtam. Vettem neki rögtön egy jó kis outfitet, nehogy megint megessen ez vele. Akkor még azt hittem, hiába a biztosítás, hiába minden, nem élném túl, ha újra el kéne veszítenem…

lovephone

5 hét múlva viszont még nagyobb baleset érte! Annyira felhúzta magát, hogy kiugrott a karjaimból, le a második emeletről! Sírva szaladtam érte. Végig azt mondogattam magamban, amíg leértem, hogy nem, ez nem lehet. Ez nem történhet meg velem! Megúszta. Egyetlen apró karcolással. Csak nevetett az egészen. Ú, de szerettem akkor.

Még az első közös év végére sem értünk, amikor már fejlődni kezdett. A baj csak az volt, hogy a frissítésével ő maga nem lett frissebb. Ekkor szembesültem először azzal, ami addig nem is érdekelt, hogy milyen kicsi is a háttere. Az unokatesója, az a kis pöcs SE, na neki nagyobb volt! Egyre jobban bántott, egyre többször kerültem emiatt kellemetlen helyzetbe. Mások is cikiztek érte. Nem elégített ki. Jöttek a kalandok a Google Drive-val, meg a Fotókkal, de könyörgöm, hát érzem én is, hogy ez nem megoldás!

Most tényleg vége?

Aztán már ő is kezdte a hülyeségeket. Először állandóan lemerült. Mostanra, másfél évvel később, egy napot nem tudok vele úgy eltölteni, hogy ne kéne nekem őt feltölteni. Mit gondoltok, nekem végtelen az energiám? Unom ezt a sok depit! Aztán az örökös kicsi háttértár kérdés. Már az érintésemre sem úgy reagál, ahogy régen. Ráadásul csak mostanra vettem észre, hogy sötétben mennyire gyengén lát! Életem egyik legjobb koncertjén hagyott cserben, több szempontból is. Szóval ez nekem sok.

lovephone

Azt hiszem, hogy vége. Csak biztos akarok lenni benne. Van két új srác is, akikkel néha szemezek. A P10 Plus és az S8. Mindkettő dögös és az előbbi kisöccsét, a P10-et már ki is próbáltam. Bár ez titok, ne mondjátok el senkinek! Együtt fényképeztük a P10-zel 6s-t és annyira röhögött a P10 dobozában, hogy észre sem vette, a srác mennyivel jobb nála.
Most nem akarok meggondolatlan lenni. Azt sem akarom, hogy megint hiányozzon. Ha lezárom, hát lezárom végleg. Ha viszont maradok, akkor sokáig akarok. Nem tudom mi lesz. A nagy szerelmektől nehezen válik meg az ember…

Bejegyzéshez kapcsolódó címkék:
, , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .