EVA: Mellrákszűrő melltartó egy 18 éves sráctól

eva melltartó
Egy fiatal srácnak az édesanyja betegsége szolgált inspirációul, hogy a nők számára igen hasznos EVA melltartót kitalálja, és nekiálljon megvalósítani.

EVA, az okos és hasznos szűrőmelltartó

A mexikói Julian Rois Cantu mindösszesen 13 éves volt, amikor az édesanyját másodszor is mellrákkal diagnosztizálták. Julian anyukája évekig harcolt a mellrákkal, míg végül is dupla masztektómiát kellett nála elvégezni. A fiú így emlékszik vissza:

Túl későn diagnosztizálták. Anyu elvesztette mindkét mellét és majdnem az életét is.

Julianban ekkor kezdett formálódni a tenni akarás. Arra gondolt, hogy kell lennie valami módnak, felfedezni a mellrák korai jeleit. Mert hiába a sok kampány az önvizsgálatra, néha nem minden elváltozás tűnik fel a korai szakaszban. Ezért találta ki a fiú, hogy mi lenne, ha a melltartó vizsgálná meg a melleket és ezzel akár milliók életét menthetné meg. Így született meg az EVA melltartó ötlete.

eva melltartó
Julian Rois Cantu, a Higia alapítója Forrás: Instagram

A mostanra 18 éves fiú találmánya egy olyan melltartó, amibe 200 érzékelőt építettek, melyek a mellrák legkoraibb jeleit is felismerik. Mindösszesen heti 1 órát kell viselni az okosfehérneműt, hogy a szenzorok feltérképezzék a viselő melleit. A textúrát, a színt, a hőmérsékletet és a vérkeringést is elemzik az érzékelők. A kapott adatokat pedig Bluetooth-on egy számítógépes szoftvernek, vagy egy telefonos alkalmazásba továbbítja a melltartó. Az adatok áttekintésével a felhasználó könnyedén nyomon követheti a szervezetében zajló változásokat.

eva melltartó
Így néz ki EVA

Julian 17 évesen alapította meg a saját cégét a Higia Technologies-t. A cég neve a mitológiai Hügieai nevéből származik, aki „az egészség, a tisztaság és a közegészségügy istennője” volt. A cég küldetése, hogy a nők életminőségét javítsa. A technológiát segítségül hívva megkönnyítse a mell önvizsgálatot, és minél korábban segítsen nekik felismerni a betegség jeleit. A cég már nemzetközi díjat is nyert.

Forrás: Inspiremore

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..