Szerinted melyik országban a legdrágábbak az iPhone-ok?

iphone
A Deusche Bank 6. alkalommal készítette el éves árindexét, melyben az iPhone árak is szerepelnek. Találjátok ki, melyik országban a legdrágábbak!

Ahol az iPhone még a drágánál is drágább

A nemzetközi német bank már hatodik éve készíti el összehasonlító listáját a világpiaci árakról. Az árnívó összehasonlításnak évről évre szerves részét képezi az almás mobilok árainak összevetése is. Mivel a németek minden évben törekednek a korrekt összehasonlíthatóságra, jelentésükben mindig  olyan termékeket és szolgáltatásokat válogatnak, amelyek könnyen és azonos módon megítélhetők. Az árakat pedig szintén ez okból amerikai dollárban (USD) vetik össze.

Idei jelentésükben két iPhone modell árát is megvizsgálták. Az iPhone 7 (128 GB) és az iPhone 6s (128 GB) listaárait tekintették végig a különféle országokban. A felméréshez az online Apple Store hivatalos árait használták a pontosság kedvéért.

iphone

Tavaly még csak 27 országét, idén viszont már 33 ország árait vizsgálták. Az iPhone árak tekintetében két ország osztozik felváltva az első helyen. Míg az iPhone 7 Törökországban a legdrágább a világon, addig a 6s Brazíliában. Viszont egyben ez a két ország, ahol összességében a legdrágábbak az iPhone-ok, mivel az iPhone 7 Brazíliában a második legdrágább, míg a 6s Törökországban. Oroszország stabil a harmadik legdrágább mindkét modell esetében. Ugyanakkor érdekes, hogy míg a legfrissebb almás telefon Görögországban a negyedik legdrágább, addig a 6s a görögöknél az árszínvonalat tekintve még csak az élbolyban sincs!

iphone

Tavaly is Brazília volt a csúcstartó, de Törökország akkor még nem szerepelt a listán. Természetesen az Apple továbbra is a hazai piacon, az Amerikai Egyesült Államokban értékesíti legolcsóbban a termékeit. Magyarország egyelőre nem került fel a listára, de ahogy lengyel testvéreink, bizony mi is éllovasok lennénk.

Forrás: Deutsche Bank – Mapping the World’s Prices 2017

Bejegyzéshez kapcsolódó címkék:
, , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .