Ez a két leggyakoribb gond az okostelefonokkal

okostelefon
Nő az okostelefonok térhódítása, de a „nagyokos” készülékekkel azért van baj. A két leggyakoribb ok a túlmelegedés és a GPS hibája.

Egyre több az okostelefon és a felmerülő hiba is

A Blancco Technology Group legújabb negyedéves jelentése szerint a felhasználók még mindig imádják az almás mobilokat, pedig az androidos telefonok teljesítménye a felmérés szerint jobb. A két leggyakoribb hiba az okostelefonok esetében viszont, függetlenül attól, hogy almásak vagy zöld robotosak: a túlmelegedése és a rossz GPS működés.

Utóbbi például kiemelten sújtja az iOS eszközöket, ahol a megkérdezett felhasználók ezt a problémát az öt leggyakoribb hiba között említették. Az iPhone készülékek meghibásodási aránya egyébként 68%, szemben a droidos mobilok 50 százalékos hibarátájával. Ettől függetlenül viszont a jelenség az Androidot futtató készülékektől sem áll távol.

Világviszonylatban a GPS meghibásodás aránya 0,5 százalék az iOS eszközöknél és a leggyakrabban a frissítések után tapasztalható a jelenség. Egyébként az iPhone 7 és 7 Plus modellek hibáinak száma egyébként is nő. 2016 negyedik negyedévében még csak 3 százalékos hibaarányt mértek. Viszont 2017 első negyedévében már 10 százalék volt az iPhone 7 és 11 százalék az iPhone 7 Plus esetében. (Ez persze lehet annak a következménye is, hogy a két legújabb iPhone modell eladásai is jelentősen nőttek azóta.)

Ennek ellenére is a fogyasztók imádják az iPhone készülékeket és prémium márkának tartják az Apple-t. A Gartner felmérése azt mutatja, hogy az almás mobilvállalat adja el továbbra is a legtöbb okostelefont a világon.

Az eMarketer előrejelzése alapján az okostelefonok piaci térhódítása tovább fokozódik. 2017 végére azt jelzik, hogy a forgalomban lévő okostelefonok aránya már 54 százalék lesz, míg 2018 végére azt jósolják, hogy a világ lakosságának több mint egyharmada rendelkezik majd ilyen típusú készülékekkel.

Az előző negyedéves jelentést itt olvashatjátok.

Forrás: Blancco 

Bejegyzéshez kapcsolódó címkék:
, , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..