Szülinapos a Google térkép emberkéje

google
Immár 10 éves a Google Street View, vagyis Utcanézet, és ennek alkalmából a cuki, sárga figura, pegman lufikat kapott és papírcsákót húzott.

Google Street View Pegman ünnepel!

Gondolnátok, hogy már 10 éve történt az első Google utcanézeti kép közzététele? Az egész Larry Page ötletéből indult, aki egy 360 fokos térképet akart a világról. Az első ilyen képek készítésére alkalmas masina prototípusát Larry 2004-ben készítette el, majd a Google-pajtásaival egyszerűen egy furgonra szerelték. Tádám, elkészült az első Street View autó.

2006-ban kezdte meg hivatalos feltérképező útját a modernkori térképrajzoló autó. Elsőként 5 nagyvárosban az Amerikai Egyesült Államokban. Mostanra, 10 év távlatából 83 országot jártak be és 10 millió mérföldet utaztak a Street View autók. (Persze már nem is furgonok és a kamerák is sokat fejlődtek.)

Közben persze rájöttek a tech térképészek, hogy vannak olyan helyek a világon, ahova az autók nem jutnak el. Így megszületett a gyalogos (Stree View Trekker) felderítő eszköz, amit a Google emberei a hátukon viselve hordanak a világban, de szereltek kamerákat motoros szánokra, tevékre és múzeum felderítő kiskocsikra is.

google street

Ugyanis például 2011-től múzeumokat is lehet Google-módon látogatni otthonról, 2012-től víz alatti képekkel gazdagodott a paletta, sőt 2014-ben sivatagiakkal is, amit az említett tevehátról rögzítettek. Ezeket követték a Yosemite park fotók és a Vanuatu vulkánok is.

Aki szeretne egy kis fotel utazást tenni csodás világunkba, amit a Google 360 fokban rögzített, innen indulhat: Utazd be a Földet a Google-lal!

Boldog szülinapot Street View és Pegman! Köszi a képeket!

Forrás: Google Blog

Bejegyzéshez kapcsolódó címkék:
, , , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..