Te ellátogatnál az Avatarból ismert Pandorára?

avatar
Kép forrása: The Verge
A Disney megcsinálta! A nagysikerű Avatar filmből ismert bolygó mesés világa, igazi parkká változott, ahova bárki ellátogathat. Te elmennél?

Pandora: Az Avatar világa

James Cameron filmes víziója nem csak testet öltött, de nagyközönség is megtapasztalhatja Pandorát, az Avatar világát. A Disney megnyitott egy parkot, ahol a mesés környezet valóra vált és némi pandórai testközeli élményben lehet a látogatóknak része.

A Verge két újságírója, Bryan Bishop and James Bareham egy beszámolót készített látogatásáról az Avatar bolygón. A valós helyszín az orlandói Disney’s Animal Kingdom elnevezésű parka, itt kapott otthont a földi Pandora.

avatar
Kép forrása: The Verge

Az Avatarról, ha valami, hát az tudható, hogy a film mindenkit elvarázsolt. Akiket a sztori és a forgatókönyv nem, a látványvilág akkor is. Márpedig ebben a parkban ezt domborítják, akár lebegő kövekről, akár furcsa burjánzó növényekről legyen is szó.

Ez egy idegen világ

A pandórai túravezetők persze leginkább azzal kooperálnak, hogy történetbe foglalják az egész helyet túl a film sztoriján. Hiszen nincs is jobb módszer ennél, ha valakikkel el akarják hitetni, hogy valóban egy idegen világba csöppentek.

avatar
Kép forrása: The Verge

Persze senki se higgye, hogy csak ennyi az egész: valami csodás környezet és némi tematikus vásárlási lehetőségek. Bár ezek sem maradhatnak el, de a Disney parkokhoz méltóan azért akad móka is bőven.

Az egyik látványosság, amit – a Verge újságírója szerint – érdemes a látogatás elejére időzíteni, a Na’vi folyó túra (The Na’vi River Journey), ahol a nappali fénynél látottaknál is varázslatosabb, a Pandora éjszakai dzsungelébe kalauzolják a látogatókat.

avatar
Kép forrása: The Verge

Ikránon repülni jó móka!

Ám az Avatarra gondolva, mi lehet az, amit mindenki a legszívesebben kipróbálna? Naná, hogy ikránokon repülni! Gond, egy szál se, itt lehet! A Flight of Passage attrakció lényege, hogy a mostani technológiáknak köszönhetően megoldják ezt a repülésélményt. Természetesen anélkül, hogy bárki is megsérülhetne, (vagy akár elemelkedne a földtől). A Verge újságírója négyszer ült fel rá, annyira valósághűnek értékelte a kalandot.

avatar
Kép forrása: The Verge

Mielőtt bárki is azt hihetné, hogy ennyire egyszerű az egész, arra bizony felhívják a figyelmet, hogy a sor brutálisan hosszú sajnos, még ha csodás is a környezet, ahol végig kell állni. A sor végigvezet egyébként a labornak nevezett helyen is, ami feltehetően a filmben látottak pontos mása.

avatar
Kép forrása: The Verge

Leszállva az „ikránról” különféle űrlénykajával csillapíthatja a látogató szomját és az éhségét, illetve vásárolhat magának hasznos na’vi kiegészítőket (füleket, farkakat, standpapucsot), ha még sorban állás közben esetleg nem tette meg. Emellett különféle, fura vízi élőlényekkel találkozhatnak a látogatók, amik a vízparton ücsörögnek, de a leírások szerint és a figyelmeztető táblák ellenére nem nagyon csinálnak mást.

avatar
Kép forrása: The Verge

Miután besötétedik, akkor a park neonszínű fényekbe borul és a vízi túrához hasonlóan megmutatja Pandora éjszakai arcát.

Szóval, addig is, amíg készül a film második része, aki Orlandóban jár, vagy még nem tudja hova is menjen nyaralni bő forrásaiból, annak ez is tipp lehet akár.

Forrás és képek: The Verge

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..